0

Gedragstherapie

Ervaar jij moeilijkheden met je hond en wil je deze oplossen en samen weer kunnen genieten?

Dan ben je hier aan het juiste adres, ik ga je helpen! Samen gaan we opzoek naar de oorzaak van het probleem en leer ik jou begrijpen waarom jouw hond doet wat deze doet. Ik maak een plan op maat dat bij jullie specifieke situatie past en zo kun je doelgericht te werk op een liefdevolle manier.

Mijn werkwijze:

Ik richt mij op de emotie achter het gedrag en niet op het gedrag alleen. Leid je de emotie in goede banen dan lost het probleemgevend gedrag zich ook vaak op. Daarvoor ga ik op een positieve manier te werk waarbij de hond zich goed voelt. Dit doe ik op het tempo en de manier die bij de hond past.

Werken met dwang en/of pressiemiddelen doe ik niet, ik geloof niet in het onderdrukken van gedrag. Ik wil dat de hond zich van binnen oprecht goed gaat voelen. Het welzijn van de hond staat bij mij altijd voorop.

Mijn focus:

Mijn voornaamste doel is er voor zorgen dat er harmonie komt in de thuissituatie, zodat de hond en de mens weer op een prettige manier kunnen samenleven. Hiervoor geef ik je de juiste tools en handvatten om aan de slag te gaan. Zo geef ik uitleg over het specifieke gedrag van de hond en hoe je daar het beste mee om kan gaan.

Ik help honden met trauma’s , fobieën , angsten , agressie en andere gedragsproblemen. Maar ik werk ook preventief, denk hierbij aan het voorbereiden op een herplaatser die in huis komt en de opvoeding hiervan of je hond voorbereidden op de komst van een baby.

Gedragsbegeleiding:

Je kunt kiezen uit Report Emotional Behavior Therapy of Emotional Behavior Therapy. Bij de Report Emotional Behavior Therapy krijg je een uitgebreid behandelplan. Je zult merken dat er veel op je af komt tijdens ons consult. Ik geef je veel belangrijke informatie over het gedrag van je hond en wat je er aan kan doen. Daarnaast zal ik een plan van aanpak voor je uitwerken. Dit alles zorgt er voor dat je je eigen persoonlijke boekje op maat krijgt. Je kunt alles na ons consult nog eens rustig nalezen en een hondenleven lang hierop terug vallen. Ook doe ik een gezonheids en stressscheck bij jouw hond. En als er doorverwezen moet worden naar een (medisch) specialist dan zal ik deze een anamnese afgeven. Bij de Emotinal Behavior Therapy ontvang je na afloop hand-outs die aansluiten bij het geen wij tijdens het consult besproken hebben.

Wanneer je èèn van de bovengenoemde therapieën geboekt hebt kun je Extended Emotional Behavior Therapy boeken. Dit is het vervolg consult voor als je meer begeleiding nodig hebt.

Ben jij gemotiveerd om tijd en energie te steken in jouw hond en bereid net dat stapje extra te zetten? Neem dan contact met mij op.

Liefs, Nadieh

P.s In 2021 is mijn eerste boek uitgekomen: Je hond beter begrijpen, een holistische benadering bij hondengedrag. Ik neem de lezer in dit boek mee in de belevingswereld van zijn hond. Er zal een nieuwe wereld voor de lezer opengaan. Het boek staat boordevol waardevolle informatie en geeft antwoordt op veel gestelde vragen. Na het lezen van dit boek zal de lezer nooit meer hetzelfde naar honden kijken. Hier kun je het boek bemachtigen.