Mijn verhaal

Vanaf jongs af aan was ik al bezig met het helpen van dieren

Als klein meisje voelde ik intuïtief al feilloos aan waar de noden en behoeftes van dieren lagen. Het onrecht dat ze werd aangedaan omdat mensen ze niet leken te begrijpen frustreerde mij enorm. Op mijn manier gaf ik dieren toen al, zonder dat ik het me echt besefte, een stem en kwam ik op voor hun rechten. Ik nam overal diertjes mee vandaan.

Als ik zag dat er bij een kindje thuis niet echt goed gezorgd werd voor een hamstertje of een cavia, dan nam ik deze mee naar huis om het de juiste zorg te geven. Vogeltjes die ik op straat vond die niet meer konden vliegen bracht ik naar de opvang. Dat voelde als het juiste om te doen, het maakte me blij als een diertje werd geholpen.

Ik herinner me een moment als ik klein meisje, ik zat in groep zes geloof ik en een klasgenootje kwam me ophalen om naar school te gaan. Onze hond Siba, een Rottweiler x Dobberman teefje, lag in de hal te rusten en mijn klasgenootje ging ernaartoe. Ik had haar al gewaarschuwd dat ze Siba met rust moest laten, omdat ze lag te rusten. Toen ik naar boven liep om me klaar te maken hoorde ik dat ze toch naar Siba ging en ik riep nog eens naar haar dat ze dit echt niet moest doen. Iets later hoorde ik Siba grommen. Nog voordat ik: stop nu eens tegen haar kon zeggen, hoorde ik al gehuil en had Siba in haar neus gehapt. Mijn vader was woest op Siba en deed vreselijk lelijk tegen haar.

Dit vond ik zo erg en het brak mijn hart, want ik had mijn klasgenoot nog zo gewaarschuwd en ze luisterde niet.

Nu kreeg Siba straf voor het happen, terwijl ik had gewaarschuwd en genegeerd werd. Maar Siba had ook gewaarschuwd. Een hond zal nooit zomaar bijten, want honden zijn conflict vermijdende dieren van nature. Deze situatie had voorkomen kunnen worden door het begrijpen van de signalen van de hond. De onmacht die ik toen voelde was vreselijk. Toen was ik me er al volledig van bewust dat mensen dieren niet zo goed leken te begrijpen. 

Mijn dyslexie maakte alles extra ingewikkeld.

Ik heb me als kind op andere vlakken ook anders gevoeld. Ik voelde de emoties van andere mensen en dieren en kon energetisch veel waarnemen. Op jonge leeftijd kwamen mijn ouders er al snel achter dat ik niet pas in ons huidige leersysteem. Ik werk heel erg op gevoel en leren deed ik anders dan de meeste kinderen. Mijn dyslexie maakte alles extra ingewikkeld. Vaak had ik het gevoel dat ik faalde omdat ik niet correct kon spellen. Al die keren dat ik huilend voor de klas stond om voor te lezen waren vreselijk. De momenten dat kinderen in mijn schriftjes keken en me uitlachten om mijn spelfouten terwijl ik de tranen uit mijn ogen huilde zal ik nooit vergeten. Ik voelde me onbegrepen.

Leraren dachten dat ik lui was, omdat ik communicatief heel vaardig was en ik voor begrijpend lezen dikke vette tienen haalde. Dan moest ik toch ook kunnen spellen? Tijdens knutselen en tekenen kreeg ik in een klein kamertje bijles Nederlands. Dat vond ik verschrikkelijk. Ik was super creatief was en ik vond het heerlijk om te tekenen en te knutselen. Ik ben een beelddenker, ik zie niet B O O M staan als je het woordje boom spelt. Nee, ik zie een boom met grote stevige takken en groene blaadjes waar een vogel in zit die op een heuvels staat met de roze lucht erachter. Mijn brein werkt op een eigen manier.

Als kind voelde ik ook al aan wanneer een ander kindje pijn had en ik legde dan mijn handjes op die kindjes om bijvoorbeeld buikpijn weg te halen. Mijn wereld ging op gevoel, ik wist de dingen die andere niet zagen of zeiden.

Na de basisschool ben ik bijna elk jaar naar een andere school gegaan in Nederland en daarna in België. Mijn ouders gingen scheiden en het op en neer reizen van België naar Nederland werd heel vermoeiend. Op school was ik vaak moe en had ik burn-out klachten. Echt gelukkig was ik niet in die periode. Mijn moeder had zonder het te zeggen vakantiefoto’s van mij opgestuurd naar een modellenbureau. Ik mocht langs komen en ik werd als fashion-model aangenomen. Om deze redenen kreeg ik op mijn zestiende leerontzegging en ben ik modellenwerk gaan doen.

Tijdens mijn carrière als model ben ik toch weer gaan studeren aan een particuliere opleiding in de mode. Ik had in die tijd een bijbaantje in een Fashion-store en het werken als model inspireerde me enorm om verder te gaan in de mode. De kracht van de juiste kleding op vrouwen vond ik fascinerend. Door de juiste styling kon ik vrouwen in hun kracht laten staan en dat is zo vet om te zien! Zelf ervaarde ik dit direct toen ik met modellenwerk begon. Als ik gestyled werd. Met haren mooi, make-upje op en een toffe outfit aan, word je een nieuw mens en krijgt je zelfvertrouwen een boost. Dat vind ik zo krachtig en mooi. Daarnaast kan kleding een verhaal vertellen, omdat het een verlengde is van jou als persoon. Iets waar ik me tot op de dag van vandaag heel bewust van ben. Na mijn opleiding ben ik zelfstandig aan de slag gegaan als fashion-styliste. 

Jaren later besefte ik mij dat als ik iets wilde betekenen voor dieren dat ik zelf aan de slag zou moeten.

Ik had en heb nog altijd een grote passie voor mode. Ik vind het heerlijk om lekker creatief bezig te zijn en mensen de beste en mooiste versie van zichzelf te maken. Mensen te zien stralen, dat vind ik geweldig en dat maakt mij blij. Echter haalde ik niet genoeg voldoening meer uit het vak en merkte ik dat ik voor mij een bepaalde diepgang miste, iets dat mijn hart in vuur en vlam zet. Dit gevoel had ik wel altijd als ik me voor dieren inzet. Toch komt mijn ervaring hierin nu goed van pas, ik mag namelijk veel van mijn cliënten nu helpen om de krachtigste versie van zichzelf worden.  

Ik wilde ik mij altijd al inzetten voor dieren, maar ik wist nooit goed hoe je dat dan kon doen. Ik herinner me nog dat ik me voor de eerste keer wilde aanmelden als donateur bij het Wereldnatuur Fonds. Heel trots belde ik op eigen houtje om te vertellen dat ik geld wilde doneren voor de dieren. Toen kreeg ik te horen dat ik nog te jong was en dit via mijn ouders moest gebeuren. Jaren later besefte ik mij dat als ik iets wilde betekenen voor dieren dat ik zelf aan de slag zou moeten.

Maar ja, hoe ga je van fashion-styliste naar iemand die met dieren werkt? Ik was totaal anders opgeleid. Het bleef aan mij knagen en vreten.

Ik was net zo goed bezig als fashion-styliste, had een super stage afgerond bij topstylist Steven Dahlberg van Angelique Hoorn agency, schreef blogs voor verschillende online-mode magazines en ik had mijn eigen online Fashion-programma genaamd Tigerlily’s and Death Metal TV. Ik kreeg steeds gavere opdrachten voor styling. Zo deed ik een shoot als styliste voor Playboy magazine en mocht ik een toffe klus doen, waarvoor ik haute couture van Cleas Iversen mocht lenen. Ik was op het punt waar veel jonge meiden van droomde, mijn carrière ging de lucht in.

Maar ik was niet gelukkig in de stad, ik voelde me vreselijk alleen en uit verbinding met de mensen om wie ik gaf. Mijn hondje woonde bij mijn ouders, iedereen om wie ik gaf woonde in Weert en ik zat in Haarlem met een vreeslijke huisgenoot. Privé viel hier niets te halen voor mij en op zakelijk gebied miste ik passie en diepgang. Dat en de heimwee naar alles wat mij lief was heeft mij doen besluiten om het roer om te gooien. 

En toen deed ik het gewoon.

Met de billen bloot dacht ik: het is erop of er onder. Ik ga voor wat goed voelt in mijn hart. Alles heb ik achter mij gelaten en ik heb me aangemeld voor een opleiding met dieren aan het Helicon. Van werken als Fashion-styliste weer de schoolbanken in was mijn beste keus ooit! Mijn ziel stond weer in vuur en vlam en ik genoot van studeren. Iets dat ik me vroeger echt niet voor kon stellen hoor. Maar als je jouw echte passie vindt dan is studeren blijkbaar één groot feest! Dit is ook vast de reden waarom ik ook nooit meer gestopt ben. Is de ene opleiding af dan ga ik weer snel door naar de volgende, kennis vergaren over mijn vakgebied is mijn grootste hobby geworden. Naar school gaan was vroeger altijd een ramp, onder andere door mijn dyslexie ging studeren niet vanzelf.

Dat was ook mijn grootste angst, wat als ik de bijvakken niet ga halen zoals wiskunde en Nederlands. Ik heb hier daarom ook duizend procent voor ingezet en haalde toets naar toets en ook mijn examens heb ik genaild met deze vakken. Tijdens mijn opleiding heb ik zo mijn best gedaan dat ik van mijn vestiging van het Helicon uitblink student geworden ben. Dit zag ik niet aankomen en wat was ik trots! Vervolgens werd ik ook nog uitblink student van alle zeven vestigingen van het Helicon en om het af te toppen ben ik in de top tien uitblink studenten van heel Nederland gekomen, alles scholen deden mee. OMG, wie had dit ooit gedacht. Super trots ben ik op deze prestatie. 

Tijdens deze opleiding ben ik stage gaan lopen bij de dierenbescherming in Limburg op de honden afdeling. Normaal mag je maar een jaar op één plek stagelopen en moet je daarna naar een andere plek. Omdat ik zo waardevol bleek te zijn bij de dierenbescherming vroegen ze of ik niet nog een jaar wilde blijven. Ik wilde tenslotte toch met honden blijven werken, dus dit was een kans om te kunnen groeien in dit vak. Gelukkig wilde het Helicon een uitzondering voor mij maken omdat ik zo onwijs mijn best deed. In die twee jaar had ik de eer om met Drs. Jolanda Pluijmakkers te mogen werken, een hondengedragsdeskundige die ingehuurd werd door de dierenbescherming. Zij heeft mijn wereld voor hondengedragsbegeleiding geopend. De kunde en kennis die zij had motiveerde mij om nog meer te gaan studeren en mijzelf te gaan ontwikkelen. Ik wilde niet meer gewoon met honden werken, nee, ik wilde doen wat zij deed en de kennis die zij had wilde ik ook bezitten. Nu nog jaren later kom ik erachter dat ik veel belangrijke dingen al van haar geleerd had zonder mij er bewust van te zijn. Nu kan ik aan die technieken een naam geven. Zo supergaaf vind ik dit!

Tijdens mijn stage kreeg ik een baan aangeboden bij de dierenbescherming omdat ik mijn werk zo goed deed.

Supertof, want naast mijn drie stagedagen in de week werkte ik nu ook in het weekend bij de dierenbescherming. Door twee jaar lang bijna fulltime mee te draaien heb ik onwijs veel geleurd over honden en hun gedrag. Een gouden kans waar ik tot op de dag van vandaag dankbaar voor ben. Toen mijn stage in 2015 afgelopen was ben ik aangenomen en mocht ik blijven werken. Na een jaar ben ik mijn eigen bedrijf op gaan zetten in het herplaatsen van honden. En met name honden die moeilijk te herplaatsen waren. Door mijn drie jaar lange ervaring in het hondenasiel van de dierenbescherming wist ik precies waar ik op moest letten en waar het allemaal mis kon gaan. Ik had geleerd te werken met allerlei soorten gedrag. Ik werkte namelijk met code rood honden. Dat zijn honden waar extra voorzichtig mee omgegaan moest worden en die een mogelijk risico vormde. Dit heeft mij klaargestoomd voor het werken met zeer gecompliceerd gedrag. 

Ze had speciale aandacht nodig, doodsbang zat ze te bibberen in haar kennel

Tijdens mijn stage overleed mijn hondje Fritske. Een pijnlijke ervaring waar ik erg verdrietig door was. In het asiel bij de dierenbescherming waar ik toen werkte kwam in die periode een hond binnen die erg bang was. Een Mechelse herder teefje kruising Stafford. Ze had speciale aandacht nodig, doodsbang zat ze te bibberen in haar kennel. Ik besloot dat ik haar wilde adopteren maar er kwamen helaas die dag al andere mensen voor haar kijken. Ik vond dit zo erg, heel de dag duimde ik dat het geen match zou zijn. En gelukkig bleek het dat ook niet te zijn. Nova, zoals ik haar genoemd heb blafte zo hard en veel naar die mensen dat ze er snel van af zagen.

Omdat mijn lieve Fritske overleden was kwam er ruimte vrij voor een nieuwe hond in mijn leven en Nova ging met mij mee naar huis. Nova was als zwerver gevonden op straat, iemand had haar achter gelaten en niemand kwam zich voor haar melden. Ze was heel erg bang voor alles. Ze blafte heel erg op andere mensen en tegen bezoek, ze zette angstagressie in. Ook buiten kon je niet fijn met haar wandelen. Ze was een hondje met een flinke rugzak. Ik wilde dit gedrag beter begrijpen en er voor haar zijn. Graag wilde ik haar beter kunnen begeleiden.

Van veel mensen kreeg ik advies en ook erg slecht advies. Ik moest de baas zijn over haar want anders werd ze dominant en er werd geadviseerd om met een strakke strop om haar nek te wandelen.

Allemaal adviezen waar ik kippenvel van kreeg. De hondenscholen waar ik me aangemeld had waren niet diervriendelijk en vereiste een slipketting of strakke halsband achter de oren of erger zo’n strakke strop. Er werd totaal niet gekeken naar het welzijn van de honden maar er werd gekeken naar het gemak van de begeleiders.

Ik begon kort daarna aan de opleiding tot hondengedragstherapeut van Turid Rugaas bij Calming Signs en dat heeft ons leven veranderd. Ik kwam in verbinding met Nova en begreep haar noden steeds beter, we werden een team. Als snel ging het wandelen beter en wist ik wat ik moest doen met bezoek. Er ging een nieuwe wereld vol kennis voor mij open. Ik leerde haar lezen en haar liefdevol te begeleiden. Het begon allemaal met een lange lijn van vijf meter, een goed passend y-vorm tuigje en een openminded houding richting Nova. Ik leerde wat het is om het welzijn van je hond voorop te zetten en er als een echte rots in de branding voor haar te zijn. Dit alles resulteert nu in een prachtige duurzame relatie. Een relatie gebouwd op wederzijds vertrouwen en teamwork. Al jaren genieten wij van elkaar. 

En elk jaar volg ik nieuwe bijscholing op al die vlakken

De welzijnsgerichte methode van Turid Rugaas is het fundament van mijn werkwijze geworden. Na deze opleiding ben ik verder gaan studeren en heb ik me nog meer wetenschappelijk laten onderbouwen. Door de jaren heen heb ik veel verschillende opleidingen gedaan om mij zo breed mogelijk te oriënteren in mijn vakgebied. Zo heb ik de opleiding Pijn bij honden gevolgd en de opleiding zelfbeheersing en zelfvertrouwen van N & N Dogtrainers. Maar ook heb ik seminars gevolgd van grote namen van over heel de wereld zoals: Amber Batson, Chirag Patel en Winkie Spiers. En elk jaar volg ik nieuwe bijscholing op al die vlakken. Educatie staat bij mij hoog in het vaandel en ik raak nooit uitgestudeerd. De dag dat ik niet meer wil studeren is de dag dat ik zal stoppen met mijn werk. Elk jaar volg ik nieuwe Wetenschappelijke onderbouwde opleidingen, want de wetenschap ontwikkelt zich in een rap tempo en het is naar mijn mening een vereiste om de ontwikkelingen actief te volgen en te leren.

Toch heb ik een holistische werkwijze. Dit houdt in dat ik ervanuit ga dat alles met elkaar verboden is. Ik bekijk het totaal plaatje. Gedrag dat men ziet is vaak het puntje van de ijsberg dat boven water uitsteekt. Al het andere dat onderwater zit en je daardoor niet ziet, hoort ook bij de gehele ijsberg en is daardoor net zo belangrijk om te bekijken. Dat je de rest niet meteen ziet betekend niet dat het er iet is. Ik kijk naar: Fysiek, mentaal, emotioneel, energetische en spiritueel. Ook op dit vlak volg ik jaarlijks bijscholing en werk met; Energetisch communiceren met dieren ( dieren tolk ), Energetische healing, Bach bloesem therapie, aromatherapie, werk ik met de biotensor en maak ik gebruik van het zelf genezend vermogen van honden door ze zelf te laten kiezen welke oliën ze nodig hebben. 

Naast gedragstherapeute ben ik ook dierentolk en kan ik dus naast het aflezen van de lichaamstaal gebaseerd op wetenschap en mijn wetenschappelijke kennis ook telepathisch communiceren met dieren. Deze combinatie is perfect voor mij want ik kan mijn aangeboren gaven inzetten om dieren en vrouwen te helpen. Dit kan ik live doen tijdens ons consult of op afstand. Als mooie toevoeging daarop ben ik reiki master en energetisch healer en kan ik door te communiceren en healing te geven aan honden en hun mens nog breder ondersteunen. 

Ik ben een modern geschoolde holistisch therapeut

Door dat ik me steeds meer ontwikkelde ben ik erachter gekomen dat het herplaatsen van honden niet meer bij mij past. Ik wilde niet meer achteraf werken, maar proactief aan de slag zodat ik kon voorkomen dat het mis zou gaan. Dus mijn doel veranderende, ik ging preventief werken om herplaatsing te kunnen voorkomen. Dit maakt mij gelukkig want het is zo ongelofelijk dankbaar werk. Zo gaaf om honden en mensen weer in verbinding te mogen brengen, zodat ze weer in harmonie samen kunnen leven. Wanneer mensen na mijn begeleiding mij updates sturen met mooie verhalen en foto’s van hun honden dan maakt mijn hart een sprongetje, prachtig vind ik dat!

Dit werk doe ik onder de naam ‘Van Hakjes tot Poepzakjes’. Deze naam past perfect bij mij. Ik ben een modern geschoolde holistisch therapeut die een passie heeft voor mode en dat zie je terug in mijn bedrijf. Dit spreekt veel van mijn cliënten ook aan. Ik richt me namelijk niet alleen op hondenmensen maar ik richt mij op vrouwen met een hond. Vrouwen die dol zijn op hun hond en er alles voor over hebben maar niet altijd de typische hondenmensen zijn.

Voor veel mensen is het idee van doorgewinterd trainen met je hond op een veld een erg hoogdrempelig idee. Dat typische beeld van werken met honden kunnen ze bij mij laten varen. Ik kijk namelijk naar elke situatie apart en hou daarbij rekening met de levensstijl van mijn cliënten. Net als mij vinden zij het heerlijk om met de hond door de modder te banjeren en de natuur in te trekken, maar genieten zij er in het weekend ook van om heerlijk opgedoft met vriendinnen uiteten te gaan op een mooie locatie, naar een theetuin of een prachtig kasteeltje.

Ook heb ik mijn oude schrijfwerk weer opgepakt. Alleen schrijf ik nu niet meer over de laatste Fashion trends maar over de laatste moderne inzichten uit de gedragswetenschappen en over spiritualiteit en zelfontwikkeling. Zo schrijf ik blogs voor oa Magriet.nl en kun je mij vinden in verschillende bladen. Ik zorg ervoor dat vrouwen nu samen met hun honden de beste versie van zichzelf kunnen zijn en samen kunnen stralen. Dat maakt mij gelukkig.

In 2021 is mijn eerste boek uitgekomen: Je hond beter begrijpen, een holistische benadering bij hondengedrag. Ik neem de lezer in dit boek mee in de belevingswereld van zijn hond. Er zal een nieuwe wereld voor de lezer opengaan. Het boek staat boordevol waardevolle informatie en geeft antwoordt op veel gestelde vragen. Na het lezen van dit boek zal de lezer nooit meer hetzelfde naar honden kijken. Hier kun je het boek bemachtigen. Naast mijn praktijk heb ik ook een webshop voor The Spiritual Dog ( mom ) met producten die het welzijn van honden vergroten en waar ik zelf helemaal vrolijk van wordt. Op deze manier kan ik vrouwen door heel Nederland helpen om hun hond beter in zijn vel te laten zitten.

Als geen ander weet ik hoe het is om samen te leven met een hond die speciale begeleiding nodig heeft

Met alles is mijn doel om begeleiders te helpen om hun hond beter te begrijpen en hen weer met elkaar in verbinding te brengen. Wanneer je begrijpt wat er speelt bij je hond heb je meer begrip voor een situatie. Maar ook door te kijken naar jou als vrouw naast de hond, honden zijn namelijk onze grootste spiegels. Door precies te weten waar jullie behoeftes liggen kan je hierop anticiperen en ook helpen helen. Er ontstaat zo een vertrouwensband en een diepe connectie. En vanuit daar kan ik je helpen om samen weer in harmonie te kunnen leven. Ik kijk hierbij naar de behoeftes van zowel de hond als de vrouw naast de hond . Als geen ander weet ik hoe het is om samen te leven met een hond die speciale begeleiding nodig heeft, maar ook wat de invloed van ons als sensitieve vrouwen op de hond kan zijn. Dit kan voor als de vrouw naast de hond een pittige periode zijn en daar zal ik je bij helpen. want de situatie waar je jezelf met je hond in bevindt is meer als alleen gedrag waar je tegen aanloopt, jij en je dieren hebben een zielscotract en zijn met elkaar verbonden. Jullie zijn samen in dit leven om te kunnen helen en groeien en joy te ervaren. 

Moderne kennis en spirituele inzichten hebben mijn leven en dat van mijn honden en poes verrijkt, ze zorgen ervoor dat ik en mijn dieren in harmonie samenleven en genieten van onze tijd die wij samen op aarde hebben. En deze kennis deel ik nu met andere collega’s en hondenmama’s. Zodat zij ook kunnen hebben wat ik met mijn dieren heb: een prachtige en liefdevolle band.

Gebaseerd op wederzijds vertrouwen en verbondenheid. Want iedereen verdient het om gelukkig samen te leven zei aan zei  met haar dier. Wil jij weer kunnen genieten samen met je hond en ben je bereid net dat laagje dieper te gaan? Durf jij te kijken met je hart en echt te gaan voelen? 

Dan ben je bij mij aan het juiste adres, ik ga je helpen!

Liefs , Nadieh

 • 2022 Kat & Hond Natuurlijk Gezond – Tannetje Koning
 • 2022 Healing animals with Reiki – Monique Joiner Siedlak
 • 2022 Animal healing – Holly Davis
 • 2022 Fixing your pet’s gut health issues – Dr. Katie Woodly
 • 2022 Edelsteen healing voor dieren – Centre of excellence
 • 2022 celzout therapie – Margriet Cremers 
 • 2022 Chakra healing voor mens & dier, Animalsoul Academy
 • 2022 Dierencommunicatie, Animalsoul Academy
 • 2022 Verdieping communiceren met dieren, Margriet Cremers en Sara Kampert
 • 2022 Circle of trust, Jonas Thulin
 • 2022 Communiceren met dieren, Magriet Cremers & Sara Kampert
 • 2022 Communiceren met dieren, Nathalie Steffens & Mieke Zomer
 • 2022 Applied Zoopharmacognosy, Keran Webb
 • 2022 Bachbloesem Therapie voor dieren, Margreet Oldenburger
 • 2022 Werken met een biotensor, Inner Gids
 • 2022 Bachbloesems voor dieren, Margriet Cremers – Dudok van Heel
 • 2022 Social walks for Dogs, Winkie Spears
 • 2021 Baby, kind en hond/ angstige hond of kind, Ellen Huijs
 • 2021 Werken met kristalen, Emma Lucy Knowles
 • 2021 Aromatherapy candle making, Alysson Correia
 • 2021 De buitenlandse hond, Suze Steenbergen
 • 2021 Integrative Medicine and Health in Pain Management, The European Platform for IM & Health
 • 2021 Theorie en praktijk werken met essentiële oliën, Praktijk Natuurtalent
 • 2021 Nutrition / Thyroid desease and pet vaccination protocals , Dr Jean Dodds
 • 2021/2022 Natural dog trainer education, gedragstherapeut, Calming Signs
 • 2021 Najagen, Kenniscentrum Argos
 • 2021 Mental activities and Dogtraining, Anne Lill Kwam
 • 2021 Opleiding pijn bij honden ( bijscholing ), Michelle Vrolijk
 • 2021 Oude wordende hond zo gezond mogelijk houden, Irene Tol
 • 2021 TTouch, Danielle Dessauvagie
 • 2021 Verlatingsangst, Kenniscentrum Argos
 • 2021 Geluidenangst, Kenniscentrum Argos
 • 2021 De eerste weken met je adoptie hond, Michel Berendsen
 • 2021 Uitvallende hond, Monique Bladder
 • 2021 cursus verlatingsangst, Monique Bladder Academie
 • 2021 Baby en hond, Dierbare ontmoetingen
 • 2021 Kinderbrein en hond, Dierbare ontmoetingen
 • 2021 Herplaatsing de pijn op tafel, Dierbare ontmoetingen
 • 2021 Hondentraining verovert het internet, Dierbare ontmoetingen
 • 2020 Wist je dit toen je koos voor een buitelandse hond?, Monique Bladder
 • 2020 Dogsitief, hoogsensitiviteit bij honden, Ineke Vander Aa
 • 2020 Waar je de plank misslaat bij verlatingsangst, Monique Bladder
 • 2020 Masterclass Dogs in touch, Paws in touch
 • 2020 Pijn indicatie en pijn en probleemgedrag, prof Daniel Mils
 • 2020 Cavorting Canines – How exercise affects the body and brain of the dog, Amber Batson
 • 2020 Hoog risico honden en hersenwerk, Majori Meijer
 • 2020 Dominantie bij honden, nieuwste inzichten, Monique Bladder
 • 2020 Troublesome teens – how can we better live our adolescent dogs?, Dr Amber Batson
 • 2020 Opleiding pijn bij honden deel drie, Michelle Vrolijk
 • 2020 Stage Instructeurs cursus zelfbeheersing en zelfvertrouwen, N&N dog trainers
 • 2019 De emotionele beleveniswereld van een hond, Hondenlot
 • 2019 Pubertijd bij honden, Sam Turner
 • 2019 Pijn bij honden, Michelle vrolijk
 • 2019 How to guide dogs through daily life and emotion in dogs, Turid Rugaas
 • 2019 Preventing problem behavior and seperation related problems / Husbundry and puppy training, Chirag Patel
 • 2019 Emotie regulatie training, Nicole van Rhee
 • 2019 Balanstraining voor honden, Nicole van Rhee en Kynomassage
 • 2019 Stress-check door palpatie / training massage en wetenschap , Kynomassage
 • 2019 BAT behavior adjustment training, Pascale Zwart
 • 2019 Instructeurs cursus zelfbeheersing en zelfvertrouwen, N&N dog trainers
 • 2019 Hersenwerk voor honden basis begeleider, Hersenwerk voor honden
 • 2016 Problem solving / social walks / training and stress, poison en and toxic matters , Winkie Spears
 • 2016 Human connections / transference and countertransference, Drs Elly Verhoeven Smeets
 • 2016 Memory matters/ Understanding memory and its effects on training and behaviour modification in the dog, Amber Batson
 • 2015/2016 Natural dog trainer education, Calming Signs
 • 2015 Nutrition / Thyroid desease and pet vaccination protocals , Dr Jean Dodds
 • 2014/2016 Stage Dierenbescherming and DAVALON knowledge of pet coaching
 • 2005 Reiki 1,2 & master Facio Nova – Erica Pallandt
 • 2005 Magnetiseren/energetische healing Facio Nova – Erica Pallandt
 • De Jachthond| Jaargang 13 | Nummer 2019-5 |Artikel: Grommen bij honden
 • De Beagel bode| Maart 2019 | nummer 110 | Artikel: Slaap bij honden
 • Boe4 Magazine| Jaargang 14 | Nummer 4 , 2019 | Artikel: Ballen gooien
 • American Staffordshire Terriër Club Holland| Jaargang 34, 2019 | Artikel: Ballen gooien
 • De Jachthond| Jaargang 13 | Nummer 2019-6 | Artikel: Pijn herkennen bij honden
 • VHB Club(Vereniging van herders en berghonden) | Nummer 2019-11-12 | Slaap bij honden
 • Roedelroddels| Jaargang 2019 | Nummer 5 | Artikel: Ballen gooien
 • Boe4 Magazine| Jaargang 14 | Nummer 6 | Artikel: Hoe over ik kerst met mijn hond
 • Boe4 Magazine| Jaargang 14 | Nummer 6 | Artikel: Angst voor vuurwerk
 • Maltezervereniging Nederland|Februarie 2020 |Nummer 2 | Artikel: Gladde vloeren en honden
 • Roedelroddels| Jaargang 2020 | Nummer 1 | Artikel: Rijgedrag bij honden
 • Boe4 Magazine| Jaargang 15 | Nummer 2 | Artikel: 14 daagse marathon
 • Boe4 Magazine| Jaargang 15 | Nummer 4 | Artikel: rouwen bij honden
 • Roedel Roddels| Jaargang 2020 | Nummer 2 | Artikel: Zindelijkheid van puppy’s
 • Leo Magazine| Jaargang 2020 | Nummer 4 | Artikel: Kwalitatief goede slaap
 • ODH post| Jaargang 2020 | Nummer 21 | Artikel: Piesjes en plasjes
 • The Dog Pen| Jaargang 2021 | 04 | Artikel | Edelstenen voor je hond
 • Mijn Geheim| Jaargang 2021 | Nummer 21\11 | Interview Nadieh Cuijten
 • De Drentsche Patrijshond| Jaargang 2021 | Nummer3 | Wandelen met je puppy
 • NL| 2021 | Interview | Lichaamstaal bij honden
 • nl| 2022 | Interview | Jasjes voor honden
 • Bedrock| 2022 | Artikel | Single en een hond
 • Bedrock| 2022 | Artikel| Altijd gedroomd van een hond?
 • Margriet2022 | Interview | Pijn bij honden herkennen
 • Margriet| 2022 | Artikel | Waarom honden gras eten
 • Margriet| 2022 | Artikel | Op sniffari met je hond
 • Margriet| 2022 | Artikel | Spreek jij de taal van je hond ?
 • Margriet| 2022 | Artikel | Help je hond beter slapen
 • Margriet| 2022 | Artikel | Dit wil je weten als je hond vang is voor storm
 • Libelle| 2022 | Artikel | Op snifari met je hond
 • be| 2022 | Artikel | Op snifari met je hond
 • Margriet| 2022 | Artikel | Hier moet je op letten als honden en kinderen contact maken
 • Margriet| 2022 | Artikel | Dit is de reden dat je hond poep eet
 • Margriet| 2022 | Artikel | Zo maak jij van jouw hond een echte chill hond
 • Margriet| 2022 | Artikel | Zo herken jij het of je hond wil knuffelen
 • Margriet| 2022 | Artikel | Zo kun jij zien of je hond gelukkig is
 • Margriet| 2022 | Artikel | Vertoont je hond ongewenst gedrag?
 • Margriet| 2022 | Artikel | Op deze manier kun jij je hond belonen op gewenst gedrag
 • huisdieren.nl| 2022 | Artikel | De gekke vijf minuten
 • Margriet | 2022 | Artikel | Bazig of eigenwijs 
 • Margriet | 2022 | Kauwen belangrijk 
 • Margriet | 2022 | De perfecte hond bestaat niet
 • Margriet | 2022 | Verrijking voor je hond
 • Margriet | 2022 | Op vakantie met je hond
 • Margriet | 2022 | Dit kun je doen voor je hond tijdens hitte
 • Bouvier Magazine | jaargang 17 | Nummer 4 | Je kan angst niet belonen

Gratis e-book

Wil jij een gelukkige en tevreden hond?

Daar kan ik je bij helpen. Speciaal voor jou en jouw hond heb ik een gratis e-book geschreven. In dit e-book deel ik 14 inspirerende tips voor een gelukkige hond en een betere band.