0

Reviews

Uitvallen aan de lijn en stress in huis met de andere hond

We zijn net klaar met de training wandelen met plezier met onze hond Finn. Nadieh heeft ons inzichten in situaties gegeven waar we zelf nooit aan gedacht hadden. Ook in huis heeft ze ons heel veel tips gegeven, met als gevolg dat Finn en Lara veel beter met elkaar omgaan. Het begin is gemaakt en zoals Nadieh zegt, wij moeten nu zoveel mogelijk meters maken. Maar we ondervinden nu al verbetering.

Nadieh, bedankt voor alles, je bent een kanjer!

Uitvallen aan de lijn

Onze Olaf begon lelijk te doen aan de riem, eerst alleen naar honden die alleen naar hem reageerde en daarna bijna naar elke hond. Zelf hadden we op internet van alles opgezocht en advies gekregen. Uiteindelijk wisten we niet meer wat we wel en niet moesten doen en of we Olaf juist hielpen of het juist erger maakten. We wisten zelf ook niet wat de oorzaak was van het uitvallen. Olaf raakte gefrustreerd, wij raakte gefrustreerd en relax wandelen zat er niet meer in. Het was duidelijk dat we hulp nodig hadden van iemand die wist waar ze over sprak, die naar Olaf zijn omgeving kwam kijken en daarbij de juiste training voor kon bedenken. Vervolgens zijn we via Instagram bij Nadieh uitgekomen. We volgde haar al een tijdje op Instagram en de manier van werken past bij de manier waarop wij onze Olaf willen begeleiden. Per toeval woonde ze gelukkig ook nog eens dichtbij ons. We hebben veel informatie en uitleg gekregen. We hebben nog beter geleerd hoe we de taal van onze Olaf kunnen lezen. We dachten al best veel te weten, maar dat kon nog met genoeg aangevuld worden. We weten nu de oorzaak en hoe we het beste kunnen handelen om Olaf te helpen. We zijn nog niet klaar want het heeft natuurlijk tijd nodig en we gaan door met wat we hebben geleerd. Sterker nog, in overleg met Nadieh gaan we nog extra lessen inplannen.

Adoptie hond geholpen met overgang

Onze Darco is een asielhond van 10 jaar. Heel lief naar mensen maar onzeker bij en naar andere honden. Met Nadieh zijn we gaan oefenen met leuke spelletjes om Darco meer zelfvertrouwen te geven. Ook zijn we samen het wandelen gaan oefenen. Door Darco uit situatie’s met andere honden te halen genieten zowel Darco als wij veel meer van onze wandelingen. We blijven oefenen met wandelen. Nadieh dank je wel. We hebben nu een nog lievere en aanhankelijke hond.

Hevig beschermen van plekken, spullen en eten

Een tijd terug met onze Franse bulldog Lux een traject bij Nadieh gestart.Na eerder al een aantal andere dingen geprobeerd te hebben en het vertrouwen bijna kwijt te zijn geraakt dat het nog goed zou komen, gelukkig bij Nadieh terecht gekomen.Lux kon ‘onverwacht’ uitvallen naar bezoek, maar ook naar ons. Tijdens wandelingen ging hij vaak in de freeze stand bij het zien van andere honden.Ook bewaakt hij zijn botjes/snoepspeeltjes waardoor we dit niet meer konden weghalen (al waren de snoepjes al op) of in de buurt konden komen.

Al met al een lastige situatie die voor veel zorgen en angst zorgde in ons gezin. Nadieh heeft mij geholpen om in huis een veilige situatie te creëeren voor ons en Lux. We weten nu dat Lux zijn stressemmertje heel snel vol raakt en dat we hem hierin moeten beschermen. Nadieh heeft vooral gedaan in de bewustwording en het leren lezen van de communicatie van de hond. Hierdoor kunnen we nu beter hierop reageren en zorgen dat zijn stressemmertje niet zo vol hoeft te lopen.

We hebben al mooie stapjes mogen maken en Nadieh heeft geholpen deze ook te laten zien (als we ze zelf niet altijd zagen).Hoewel het soms nog spannend is en we nog volop moeten blijven oefenen, is het vertrouwen wel weer gegroeid dat we een fijn leven kunnen hebben samen met Lux.

Het traject heeft ook geholpen om op een andere manier naar het welzijn van de hond te kijken. Vanuit eerdere cursussen en adviezen altijd geleerd dat we de baas over de hond moeten zijn. Ik heb nu mogen ervaren dat wanneer je luistert en kijkt naar je hond en dit volgt er een betere band ontstaat met de hond en de hond ook een vele betere kwaliteit van leven heeft. Nadieh is een echte deskundige die naar het totale plaatje kijkt en die het welzijn van de hond als prioriteit maakt.

1Van hakjes tot poepzakjes1 opmerkingLeukOpmerking plaatsenDelen

Van drama naar dream dog

Nadat we maanden aan het oefenen waren om onze Juno alleen te leren zijn waren we ten einde raad. Via via kwamen we bij Nadieh terecht, een echte topper die echt voor je klaar staat.Juno werd geboren in een nest waar er maar 2 overleefden waardoor Nadieh dacht dat de verlatingsangst ontstaan was. Tijd om Juno ons te leren vertrouwen dat we echt wel terug komen! We volgden haar uitgestippelde plan.

Soms dachten we: We komen er nooit! Maar dan was Nadieh daar middels app of bel contact om ons weer ene boost te geven. Inmiddels is Juno bijna 1,5 en kan hij 4 5 uur alleen thuis zijn. Wauw! Ook hielp Nadieh ons met andere kwesties die tijdens de pubertijd naar voren kwamen. Juno raakte erg overprikkeld door de hormonen en daardoor was er van alles gewoon te veel voor hem. Nu weten we hem te helpen tijdens wandelen en als er bezoek komt.

Van happende hond (tijdens het wandelen en tijdens bezoek) naar knuffelkont !We zijn nog niet klaar met trainen maar we hebben nu zoveel skills opgedaan en grootse stappen gemaakt dat Juno van drama dog naar dream dog is gekomen! Nadieh staat echt voor je klaar en heeft allerlei oplossingen gebaseerd op het persoonlijke probleem van je hond. Tussen de lessen door is e ruimte voor app contact als je het even niet meer weet en geeft ze je weer zelfvertrouwen!

Het hevig beschermen van plekken, voer en spullen

Onze Juul een stoere Vizsla reu kwam ongeveer een jaar geleden bij ons wonen. Het was onze eerste hond en we wisten dat we niet het makkelijkste ras hadden uitgekozen. We moesten erg aan elkaar wennen en achteraf begrepen we elkaar niet. We gingen op cursus, wonnen informatie in, lazen veel en lieten trainers bij ons thuis komen.

Alles bij elkaar had het niet het gewenste resultaat en waren we teneinde raad. Als een soort van laatste redmiddel schakelde we Nadieh in en dit was een schot in de roos. We begonnen met een schone lei, terug naar de basis met onze Juul en kregen handvaten. Hierdoor kregen we ook zelf weer vertrouwen en vertrouwen in elkaar. Nadieh zorgde voor motivatie, geloof en vertrouwen. We zagen meteen resultaat en we kregen een andere Juul.

Er werden nieuwe termen geïntroduceerd binnen ons gezin zoals “het feestje” en we hebben wat af gefeest met onze partyanimal (Juul). Wij willen Nadieh daarom erg bedanken voor haar ondersteuning en eerlijke adviezen zonder haar was het allemaal niet gelukt. Er is nog werk aan de winkel maar met de ondersteuning van Nadieh zien we het weer helemaal zitten. Nogmaals bedankt ook namens Juul.

Veel geleerd over en een goede basis

Wij hebben puppycursus gevolgd bij Nadieh met onze lieve Lola. Ik volg deze pagina al een tijdje en wilde graag meer leren over volledig positief opvoeden en honden leren lezen. In de 5 lessen aan huis heeft ze ons zeker een goede basis mee gegeven waarmee we vooruit kunnen!

Ik had al veel gelezen en we hadden beiden ervaring met honden, maar we hebben toch veel nieuwe dingen geleerd. Naast een goede basis hebben we ook ontdekt dat Lola gek is op speur/zoek spelletjes. We hebben hiermee geoefend en uitleg gekregen over hoe je dit kunt uitbouwen, echt een hele mooie manier om samen te werken met je hond. Nadieh is heel enthousiast en zeker kundig, wij zouden een puppycursus zeker aanbevelen! En natuurlijk blijf ik deze pagina goed in de gaten houden 😉Super bedankt, ook namens Jamie Steer en Lola!

From hopeless to hopefull

I want to say one big thanks to Nadieh. She gave me hope in a moment there was no any left. I was struggling between very difficult decisions – one of them was leaving my dog.

She saw Bandit, she gave (and still giving) a lots of tips, advices, long conversations about “reading” my dog thoughts and behavior. She is always available to listen and help.

Very professional and responsible. Thanks to her, Bandit is changing in a good way and becoming a real dog. We are making process that I couldn’t dream of months ago. I believe we can do better and it will be thanks to her. 

I recommend with 2 hands and 4 paws 🐾 – Bandit loves her. Thank you for your efforts, for being there for us and for all that talking (even if I made it a bit difficult to you to explain all that science in English) 

Thank you!

review01

Weer lekker in haar vel en vol met zelfvertrouwen.

De eerste training is nu inmiddels een paar weken geleden! Onze Lola is erg onzeker en wisten hier geen raad mee!

Door middel van spelletjes proberen we haar meer zelfvertrouwen te geven! We merkten al meteen dat ze op andere plekken in de kamer lag en ze meer plezier heeft met wandelen!

Ze is ineens heel relaxt! Wij zijn al super blij met het resultaat en zonder Nadieh was dit niet gelukt!

Wij kijken met veel plezier naar de toekomst en hopen dat Lola zelf ook meer plezier heeft in wat ze doet! 🐕🐾

Veiligheidsgevoel herwonnen na trauma door vuurwerk.

Onze hond Diesel heeft in de afgelopen tijd een trauma opgelopen door vuurwerk. We hebben contact opgenomen met Nadieh en zij is langsgekomen voor een consult.

Nadieh concludeerde na een uitgebreide intake en het bekijken van filmpjes van Diesels gedrag, dat Diesel zich thuis niet meer veilig voelde als hij alleen was.

We hebben tijdens het consult verschillende tools en handvatten gekregen waar we direct mee aan de slag konden. We zijn nu een tijd verder en merken door kleine veranderingen toe te passen zo ontzettend veel verschil!

Diesel is een stuk rustiger geworden en zit zichtbaar beter in zijn vel. Tijdens het alleen zijn komt hij nu gelukkig toe aan zijn rust, die hij eerder niet had. Ook hebben we verschillende oefeningen gekregen van Nadieh om verder te werken aan het trauma.

We zijn ontzettend blij met alle hulp die we hebben gekregen van Nadieh. Het heeft ons ontzettend veel inzicht gegeven in het gedrag van Diesel. We raden Nadieh dan ook absoluut aan bij iedereen die hulp kan gebruiken voor zijn viervoeter!

”Helemaal happy, Tyga durft weer naar buiten.”

Tyga werd steeds angstiger en wij, baasjes, willen graag weten hoe we haar het beste kunnen begeleiden.

Nadieh heeft ons oefenstof gegeven, een verslag van wat we besproken hebben en nu is het aan ons om het in de praktijk te brengen met Nadieh altijd bereikbaar voor overleg!!!
We gaan er voor!!!

Van hyperactief en oncontroleerbaar naar beheerst en ontspannen.

Nadieh is bij ons geweest om ons handvatten te geven met de opvoeding van onze Puggle Bix. Wij hebben ontzettend veel bruikbare tips ontvangen waar wij nu mee aan het werk zijn.

Zijn energie kan die nu goed kwijt en we merken zelfs nu al veranderingen in zijn gedrag. Super bedankt voor al deze tips!

Lieve groetjes van ons.

training


”Het artikel over het ballen gooien heeft mij en Kygo ontzettend geholpen”

Ik herkende mijn hond hier meteen in en ben daarom ook gestopt. Ik merkte direct verschil.

Ze heeft veel meer rust en ook is ze weer lekker aanhankelijk geworden. We spelen samen door te stoeien met een touw of gaan lekker fietsen.

Soms laat ik haar wel de bal ruiken en dan gooi ik deze weg zonder dat ze hem ziet. Dan laat ik haar deze zoeken.

Dat vindt ze geweldig
Ook met vragen over het zwemmen ect kan ik altijd bij Nadieh terrecht.

Ontzettend fijn om wat bevestiging te krijgen.


Thanx daarvoor

Het was een moeilijke zoektocht, Maar Lighttown Dogs heeft voor Milo een gouden mandje gevonden.

Wij zijn per toeval uitgekomen bij Lighttown dogs! Dit omdat we al een tijdje een nieuw huisje voor onze lieve Amerikaanse Stafford Milo aan het zoeken waren.

Helaas was dit een moeilijke zoektocht, tot we Nadieh Cuijten van Lighttown dogs tegen kwamen. Ze heeft vanaf dag 1, goed naar ons geluisterd, ons ondersteund en begeleid.

Ze heeft verschillende huisbezoeken gedaan om Milo en ons oefeningen te geven om het stress niveau van Milo naar beneden te krijgen, tot we een uiteindelijke oplossing voor hem konden vinden.

Na ruim een jaar (6 maanden met Nadieh) gezocht te hebben, hebben we nu dan echt zijn forever home gevonden. De begeleiding in dit proces, alle aandacht voordat we een adres hadden voor Milo, niets is voor Nadieh teveel.


Ze staat werkelijk dag en nacht voor je klaar! Niet enkel voor je vragen of problemen, maar ook voor een luisterend oor en steun!

 
Ze heeft Milo in haar hart gesloten en zal altijd voor hem klaar staan!

Ik heb Nadieh leren kennen als een vrouw met haar hart op de goede plek, vol passie en liefde voor de dieren. Ze rust niet tot ze het beste adres of de beste oplossing heeft voor de hond/situatie!

 
Ik raad Lighttown dogs + Nadieh Cuijten dan ook werkelijk bij iedereen aan! Ze is een topper!

 
Zonder haar begeleiding en ondersteuning hadden wij dit fijne en mooie adres voor Milo niet gevonden en behouden! Milo is nu gelukkig, wij ook, ondanks ons gemis!

Onze dank is groot!!

”Goede begeleiding tijdens en na het adoptieproces”

Goede begeleiding tijdens en na ons adoptieproces van Milo.
Veel handige bruikbare tips en altijd bereikbaar voor vragen.


Denkt zelfs mee in oplossingen voor andere honden ondanks dat deze niet via Lighttown Dogs geadopteerd zijn.

Voeragressie opgelost in de roedel.

Nadieh heeft ons heel goed geholpen met onze roedel 😁 Onze superlieve Amerikaanse Bulldog kon na etenstijd nog wel eens uitvallen naar haar kleine zusjes (chihuahua en yorkie).

Dit was heel eng voor ons als baasjes en bracht onzekerheid met zich mee. Nadieh heeft ons kunnen uitleggen waar het gedrag vandaan komt en tips gegeven hoe we dit kunnen voorkomen.

Ik ben echt enorm enthousiast over haar manier van werken, ze heeft duidelijk een hart voor dieren en heel veel verstand van zaken! Ook na het consult houdt ze contact en ze is altijd bereikbaar voor vragen.

Ik zou haar dan ook echt aan iedereen kunnen aanraden.


Nadieh, nogmaals bedankt voor je hulp!

Onzekere Ish was bang voor bezoek, met handige tips hebben we hem kunnen helpen.

Nadieh heeft me geholpen met het probleemgedrag van mijn onzekere dwergkees Ish. Hij heeft moeite met bezoek, kan soms van zich af bijten en is onrustig tijdens het wandelen.

Door makkelijk toe te passen tips kan ik fijn met Ish gaan trainen. En op deze manier zorgen dat hij weer een stressvrij hondje wordt. Super fijn gevoel bij Nadieh. Dankjewel🐶

Begeleiding met de overgang naar het nieuwe gezin

Echt een super organisatie!


Via Nadieh hebben we in december onze Tyson geadopteerd. Nadieh weet echt waar ze het over heeft, ze had antwoord op al onze vragen, ze geeft hele logische uitleg en makkelijke oefeningen.

Samen maken we sprongen vooruit! Ook bij twijfel of vragen mag je haar altijd nog contacten.

Nadieh je bent een topper! Super bedankt voor je hulp, en voor onze knapperd! 🐾💕

Van uitvallen aan de lijn naar ontspannen wandelen.

Hallo allemaal ik wilde even mijn verhaal vertellen.
Heb 2 Amerikaanse Bulldogs en 1 Franse bulldog.


Mijn oudste Amerikaan viel uit aan de riem en wandelen was geen pretje meer. nadat ik contact opgenomen had met Nadieh is ze bij mij thuis langsgeweest.

ze heeft me tips gegeven en uitgelegd hoe ik weer opnieuw fijn kon gaan wandelen.
Na wat kleine oefeningen en aanpassingen kan ik weer heerlijk wandelen met mijn meisje.

we genieten weer samen van alles wat we doen.


Dankjewel Nadieh

Het stressemmertje van Nala liep over

We hebben heel goede tips gekregen voor onze Hollandse herder waar het stress emmertje van was overgelopen, en wij niet wisten waardoor dat kwam.

Met hulp van Nadieh hebben we handvatten gekregen om te zorgen dat ons meisje weer helemaal tot rust komt.

Foto: Site raad van Beheer

Vos kon niet wennen aan de nieuwe baby

Nadieh heeft mij geholpen met mijn hond Vos die maar niet aan mijn pasgeboren baby kon wennen. Zij heeft een plan op maat gemaakt tijdens het 1,5 uur durend consult en heeft alle informatie daarna gemaild.

Iedere week belde ze of appte ze hoe het ging en paste ze waar nodig het plan aan. Toen het na een tijdje bleek dat het toch beter zou zijn voor Vos om in een rustige omgeving te zijn heeft Nadieh alles op alles gezet om voor hem een nieuw huisje te vinden.

Ze was een mega steun en zonder haar netwerk hadden we nooit zo’n lief baasje gevonden. Achteraf had ik haar liever nog tijdens mijn zwangerschap ingeschakeld, dan hadden we meer tijd gehad!

Het is zo de moeite waard om gebruik te maken van haar diensten en voor je trouwe viervoeter is het echt maar een kleine investering.

Vliegreis naar Nederland en een nieuw baasje voor Girl

Ik ben super blij met alle goede en snelle hulp die ik heb gekregen bij het zoeken voor een gezin voor mijn lieve hond die ik helaas niet mee naar Australie kan nemen. 


Ik heb heel veel goede tips gekregen ook hulp bij het goed laten verlopen van de reis en een heel fijn huisje voor mijn lieve Girl gevonden!!

Hier ben ik echt eeuwig dankbaar voor!

Een huisje om tot rust te komen

Ik kreeg 13 jullie een nood berichtje van Nadieh Cuijten over een hond genaamd Hunter, Hunter is een hartstikke lieve hond alleen is hij ziek van de stress met de nodige problemen.

Hunter had door de stress kale plekken op zijn vacht.
En met de hulp van nadieh kreeg Hunter binnen een week weer haren op zijn kale plekken.

En Hunter raakt heel snel overprikkeld waardoor hij zijn poten om je been klemt en begint te rijen.
Dankzij nadieh heeft Hunter nu een nieuwe eigenaar die met de hulp van nadieh, helemaal tot rust komt.

Ik heb Hunter nu 4 dagen en Hunter komt helemaal tot rust, waardoor hij minder overprikkeld is geworden.

En als ik een vraag hebt, dan kan ik altijd bij nadieh terecht. Want als er 1 iemand is die er dan ook echt verstand ervan hebt, dan is het nadieh.

Hunter heeft dan ook echt zijn leven te danken aan nadieh.
Want als nadieh mij niet had benaderd dan had Hunter nog maar een paar weken te leven!!!

Terwijl Hunter nu een aantal jaren heeft te leven.

Nadieh jij bent echt een reddende engel😊 en Hunter en ik zijn je daar ook echt eeuwig dankbaar…


Want door jou heeft Hunter weer een toekomst.
En met jouw hulp zal Hunter weer een gelukkig en een blije hond kunnen zijn.


Dankjewel voor wat jij hebt gedaan🙏👍 en dan niet alleen voor Hunter en mij, maar voor alle honden en eigenaren die jij hebt geholpen, en zal helpen in de toekomst chapo🙏🤗😊

Lola was erg angstig op straat

Nadieh is bij ons geweest voor onze hond Lola. Zij was erg angstig op straat en kroop onder de eettafel als we de riem pakte.

Na het bezoek en met een plan op maat gaat Lola tegenwoordig graag mee wandelen en zijn we zelfs voor het eerst op vakantie geweest met haar. Ze is nu veel meer aan het snuffelen i.p.v steeds onrustig om zich heen aan het kijken.

We zijn er nog niet , maar het is zo fijn dat we al zo snel vooruitgang zien. En Nadieh is fantastisch! Wat een fijne energie en persoonlijkheid.En als er iets is , kunnen we Nadieh altijd bereiken.

Het baasje van Baco stond aan de grond genageld van angst voor hem, maar zijn nu een echt team

Eind mei ben ik in contact gekomen met  Lighttown Dogs toen ik de stap had genomen om Baco in mijn leven te laten.


Nadat mijn presa dogo canario Aco van bijna 12 jaar was overleden,kwam Baco op mijn pad,een heel aangaan want Baco was al bijna 3 jaar,een volle reu en een flinke hond…op zich heel mooi zou je zeggen was het niet dat Baco tot aan die zaterdag in mei niet zo’n heel fijn leven had…

zeg maar gerust een verschrikkelijk leven!
Wat ik niet verwachtte gebeurde dus toch,ik begon twijfels te krijgen nadat Baco ’s avonds me een grom gaf toen ik hem naar zijn kussen verwees.


Daar stond ik aan de grond genageld,want ik wist op dat moment echt alleen maar dat een grom een signaal was van een hond die zich boven mij vond staan…..wist ik veel,mijn 2 eerdere presa’s hadden nog nooit richting mij gegromt althans niet dat ik stokstijf bleef staan,daar gooide ik wel meteen een eeejjjj overheen.

ik was immers de baas in de roedel en dat wisten deze 2 ook wel.
maar dit geeft aan dat het aangaan van een oudere hond in huis nemen iets anders is dan 2 pups recht uit de nest.


maar goed de angst zat er bij mij wel in.
nadat er contact was geweest met Nadieh en zij binnen no-time is gekomen om zowel mij als Baco te observeren,kwam ze tot de conclusie dat Baco zijn stress emmer tot aan de nok gevuld was,en door zijn gedrag richting mannen was het wel duidelijk dat er hem veel was aangedaan.


door de peptalk van Nadieh ben ik het avontuur met Baco aangegaan.
en het begint werkelijk waar op een succes-story te lijken,we zijn er nog lang niet maar komen met ups en downs er zeker.


ik ben me bewust van als je alles in werking stelt om je hond te begrijpen in hondentaal en niet denken vanuit de mens dan komt het hier in ieder geval goed.


maar niet alles liep van een leien dakje hier, Baco was goed opweg om zijn stress en angst onder de knie te krijgen tot het moment dat hier een vrachtwagen een klapband kreeg,wat een knal was dat zeg,baco als een speer uit een boog het huis in vluchtend en rillend als een twijgje zat hij daar,maar wat mijn hart brak was de radeloosheid in zijn ogen.


weken is hij niet zonder mij aan zijn zijde naar buiten gegaan,ik moest met hem meelopen naar zijn favoriete plasstruik in de tuin.
van alles weer geprobeert wat Nadieh me geleerd had maar niets hielp,dus haar weer om raad gevraagd.
en eerlijk is eerlijk haar oordeel was dat baco nog meer stress/angst had dan toen hij hier kwam.


en bedankt klappende vrachtwagenband!!!
vandaag is Nadieh weer geweest,en we zijn zelfs buiten op de oprit en op straat gaan lopen….
mijn stoere baco!!!


ik ben trots op hem hij doet zijn best
en ik ben dankbaar voor de goede hulp en wijs advies van Nadieh.


daarom wil ik een ieder die overweegt om een hond aan te schaffen eens een hond waar lighttown dogs een gouden mand voor zoekt te overwegen,je krijgt er zoveel liefde voor terug…neem dat maar van mij aan ik ervaar het namelijk dagelijks

Adoptie van Qari

Hele prettige ervaring met deze vriendelijke en kundige organisatie.

Ze is zeer begaan met het lot van de honden en toont echte interesse. Dankzij haar heb ik sinds een maand een schat van een hond, Q’ari.

De beste keus ooit om mijn hond te adopteren bij Lighttown Dogs

Ik adopteerde mijn hond ongeveer 2 jaar geleden.. en nog steeds was dit de beste keuze die ik heb gemaakt.

Behalve het feit dat er een echte screening gebeurt kan je ook nog steeds ALTIJD terugvallen op de hulp en/of advies van Nadieh van lighttown dogs

Ik beveel haar hoe dan ook ongelooflijk aan!

Deze vrouw heeft een liefde en passie voor haar werk!

TOPPER! ❤

Lieve woorden van een collega hondengedragstherapeute

Nadieh is een geweldige hondentrainster met heel veel kennis van honden! Hartstikke blij dat ik mensen met een gerust hart naar je kan doorverwijzen.

Super om alle honden te zien die je helpt. Ga zo door!! 😊

Met een plan op maat aan de slag en al resultaat binnen een week

Nadieh heeft ons enorm geholpen! Na een jaar gewerkt te hebben met onze lieve hond zaten we met de handen in het haar.

Het asiel wilde hem niet hebben, ze gaven het advies om hem in te slapen. Nadieh gaf ons een gedetailleerd plan en wat een verschil.

Zijn stress verminderde en hij vond rust. Maar we wisten dat we niet alles konden geven wat hij verdiende, de maat was vol.

Dus Nadieh schakelde meteen om een nieuw baasje te vinden. Ik ben haar zo dankbaar dat we samen zijn leven hebben kunnen redden.

Ook de nazorg was goed, want op emotioneel vlak was het moeilijk ons beestje af te staan. Ze stond voor elke stap klaar. Nu kan onze hond nog lang en gelukkig leven.

Er waren kleine puntjes waar tegen aan gelopen werd, die zijn helemaal opgelost

31 mei 2018 hebben wij Miley geadopteerd uit Duitsland via Lighttowndogs , voor we het wisten was Miley bij ons , wat een lot uit de loterij was en is Miley!

Een echte aanvulling op ons gezin en al gauw onmisbaar , zeker voor mij .
Toch waren er wat kleine puntjes waar wij tegenaan liepen of niet goed wisten hoe daar het beste mee om te gaan ,
Dit heb ik teruggekoppeld naar Nadieh en zoals altijd super snel contact , maar ook super snel een idee !

 
Je zou op huisbezoek komen om ons wat handvatten te bieden met Miley en te kijken wat we het beste konden doen .
Wat heb je ons goede en bruikbare tips gegeven !


Binnen een week was je al bij ons , vanuit Eindhoven naar Tiel ! En eindelijk kennis gemaakt met Miley !

 
Ik ben je eeuwig dankbaar , dankzij jou heb ik een maatje voor het leven die mij door een onwijs moeilijke periode heen heeft geholpen , en met de laatste tips en spelletjes en adviezen die je ons van de week gegeven hebt , kan het niet anders als goed blijven gaan.

Dankjewel voor al jou goede zorgen en snelle communicatie , maar vooral jou hart voor dieren Nadieh!

Stitch ging mensen aanvallen

Enkele weken gelden is Nadieh bij ons langs geweest voor Stitch onze kleine fransebul. Na een traumatische ervaring bij een dierenarts is Stitch mensen (voornamelijk mannen) gaan aanvallen.

Uiteindelijk resulteerde dat tot gevolg dat ik Stitch niet meer vertrouwende bij kleine kinderen. Wat voor ons een heel vervelend was omdat wij in de familie heel veel kleine kinderen hebben.

Uiteindelijk merk je dat je de situatie zelf niet meer kan veranderen en dat je hulp moet zoeken voordat er echt vervelende situaties ontstaan. 

Gelukkig vonden wij al snel Nadieh! Zij heeft ons geleerd dat Stitch eigenlijk al signalen aan ons aangaf waar wij niet op reageerde. Wij snapte ook niet dat dat al signalen waren waar wij meteen op moesten reageren.

Gelukkig herkennen wij die nu wel en met veel handige tips en trainingen komen we stap voor stap bij ons einddoel. 
Wees niet bang om hulp te vragen, bij ons hadden wij dat al veel eerder moeten doen om zo Stitch te kunnen helpen en hem uit situaties te halen

Mocht je twijfelen om hulp in te schakelen voor jouw hond, twijfel niet, soms denk je dat je het goed doet maar doe je het tegenovergestelde. Dat was bij ons het geval…

Wij kunnen Nadieh echt aanraden! Wij hebben weer vertrouwen in Stitch, maar het belangrijkste Stitch heeft weer vertrouwen in ons.
De tips op de pagina zijn makkelijk toepasbaar.

ik lees fanatiek mee op je pagina. want elke tip steek ik iets van op, waardoor ik anders naar mijn honden ben gaan kijken. sinds we in Zweden wonen heb ik meer kans om ze dagelijks in het bos uit te laten maar soms zie je dat ze meer willen.

vandaag zijn we daarom gestart met brokjes in het gras en tussen de stenen te leggen zodat wandelen leuk en interessant blijft. de tips die nadieh geeft zijn makkelijk toepasbaar en ook echt leuk om te doen. zeker voor een husky die eigenlijk veel moet lopen om moe te worden maar een baasje die dat niet altijd kan.

Mijn honden kunnen weer alleen thuis blijven!

Wat een heerlijk nuchtere down to earth en professionele gedragsdeskundige is dit! 

Ze legt alles super tot in de puntjes uit bij het thuis bezoek en maakt het daardoor ook zeer aannemelijk wat ze je mee geeft om te oefenen. 
De oefeningen werken hier prima en kan nu 4 weken later mijn honden weer alleen thuis laten , zonder dat ze de buurt gek blaffen vanwege onzekerheid en verlatingsangst. Mijn reu is weer in balans dankzij de tips en tricks die ik gekregen heb. Hij is weer happy en tevreden ❤️❤️ 

De nazorg is ook perfect. Heb een aantal vragen gehad tijdens de eerste weken en deze werden professioneel beantwoord en er werd nog informatie via de mail over desbetreffende vragen nagezonden! 

Topper! Thnx voor je begeleiding en ondersteuning. Ook dank voor het vertrouwen in Aice dat hij dit zou kunnen en dat het weer goed zou komen. 😘Nadieh heeft ons op alle vlakken bij gestaan

Lighttown Dogs heeft voor ons bemiddeld in de adoptie van ons hondenkind Jill. Een match made in heaven! In eerste instantie best wel eng, want hoe doe je dat? En hoe zorg je ervoor dat de hond zo min mogelijk last heeft van de verhuizing?

Nadieh heeft ons op alle vlakken bijgestaan met tips, trucs en advies. Mede dankzij haar is onze Jill zonder problemen gewend geraakt aan ons en haar nieuwe situatie. Ook blijft Nadieh een vinger aan de pols houden en zal ze een hondenleven klaar blijven staan voor Jill!

Ook leren we ontzettend veel bij van haar artikelen en vind ik het bewonderenswaardig dat zij haar kennis en kunde deelt met de wereld, ten behoeve van het welzijn van alle honden!

zij adviseert Lighttown Dogs aan omdat

De kennis, inzicht en inlevingsvermogen richting de hond(en) èn hun verzorgers. Door de tips op te volgen, pikken wij de signalen van onze tweeling (2 zusjes uit hetzelfde nest) beter en sneller op.

Ze raken niet meer overprikkeld omdat zij de tijd krijgen alle geurtjes te kunnen verkennen. Er is altijd ruimte voor verbetering. Fijn om te weten dat je altijd om advies kan vragen.

Barrie viel erg uit aan de lijn wanneer zij andere honden tegen kwam

Nadieh is in september bij onze cane corso Barry (1 jaar en 3 maanden) komen kijken. Barry viel erg uit wanneer zij aan de lijn andere honden tegen kwam. Barry blijkt een hele onzekere hond, ze weet niet goed wat er van haar verwacht wordt wanneer er bijvoorbeeld bezoek komt.

We hebben nu oefeningen om haar zelfvertrouwen op te bouwen. Daarna kunnen we gaan trainen met prikkels die Barry te spannend vindt.
Barry voelt als ons (honden)kind en geven wij dan ook alle liefde.

Maar sinds Nadieh bij ons is geweest kunnen we Barry nog meer liefde geven door bewust te kijken naar wat ze nodig heeft. Wij zijn nog iedere dag blij dat Nadieh bij ons is langs geweest.
Nadieh heel erg bedankt voor alles, ook namens Barry

Van reactief naar rustig

Nadieh is een hele fijne gedragsdeskundige. Ze heeft ons super geholpen met onze herplaatser.

Hij is door simpele trucs veel rustiger geworden. En wij als baasjes zijnde stuk wijzer geworden hoe we hem het beste kunnen begrijpen en waarom hij bepaalde gedragingen had.

Kortom we zijn super blij met de hulp van Nadieh!

Na vele pogingen met andere deskundige bijna de moed opgegeven

Na vele pogingen, bijna de moed te hebben opgegeven ben ik alsnog in contact gekomen met Nadieh. Onze Mayla valt namelijk enorm uit naar andere honden wat het wandelen met haar des te moeilijker maakte. Frustraties liepen vaak hoog op wanneer dit gebeurden. Twijfels ontstonden er of ik het niet ‘gewoon maar moest accepteren’.

Vele deskundige hebben ons geprobeerd te helpen, wat in eerste instantie goed leek te gaan met de tips die we mee kregen maar het gedrag werd steeds erger. Nadieh heeft mij op heel veel vlakken laten inzien waardoor dit komt en wat het gedrag versterkt heeft. Wat ons geleerd was, was ‘de harde aanpak’, corrigeren en leiderschap.

Dit heeft Mayla tot een onzekere hond gemaakt terwijl het een schat van een hond is! Haar emmertje zat vol.. Nadieh heeft mij geholpen met het opnieuw in balans brengen van Mayla middels een plan op maat. Dit hebben wij stapsgewijs gedaan. Met alle moed ben ik weer opnieuw begonnen en leer ik dagelijks weer bij.

Het fijne wat ik nooit eerder gehad heb is de betrokkenheid en hulp die Nadieh me heeft gegeven. Wanneer ik het even moeilijk had en het even niet meer helemaal begreep haalde zij weer het positieve naar boven. 24/7 staat ze voor me klaar! Dit herkende ik totaal niet van andere trainingen en dit heeft me super veel geholpen.

Mijn band met Mayla is steeds beter geworden. Ze vraagt en wil meer aandacht, vooral om te knuffelen en heeft weer zin om naar buiten te gaan. Ze is opgewekter, vrolijker en daarbij ook rustiger dan voorheen. We zijn er nog niet maar stapsgewijs komen wij er wel met hulp van Nadieh! Mayla is blij met jou en wij ook 😊

Goed geholpen met onverklaarbaar gedrag

Nadieh is echt top! Ze heeft ons echt super geholpen, en na dat ze langs is geweest, kan je haar altijd een berichtje sturen als je vragen of dingen hebt. Ze neemt alle tijd voor je. Super fijn!

Bijt grage pup

Onze labrador pup doet meer in onze armen en benen bijten als haar eigen speeltjes.
Gelukkig kon Nadieh al heel snel langs komen thuis. Ze heeft ons veel goede info en advies gegeven. Blijkt toch dat we veel dingen niet wisten!
Het komt nu helemaal goed met onze hond!

Net geadopteerd uit het buitenland

Aan te raden voor elke hondenbezitter! 8 weken geleden vond ik mijn droommatch in mijn hond Airin. Ze komt uit het buitenland en ik adopteerde haar via een stichting. Al vanaf dag 1 stond ik met open mond te kijken hoe goed ze het deed.


Mensen gaan vaak alleen naar een gedragstherapeut als er echt problemen ontstaan. Naar mijn mening kan elke hondeneigenaar gebaat zijn bij een consult, problemen of niet. Ik vind het ontzettend belangrijk mijn hond te leren begrijpen zodat zij zich helemaal kan ontplooien bij ons en ik aan haar behoeftes kan voldoen.

We nemen onze honden mee naar cursussen zodat zij leren naar ons te luisteren, maar wij mensen kunnen ook heel veel leren in het luisteren naar de taal van onze honden. Dan werk je samen aan de communicatie als een team en kom je je dier ook tegemoet.

Wat ik fijn vind aan Lighttown Dogs is dat de aanpak erg diervriendelijk is, vol respect, vertrouwen en geduld ga je aan de slag met je hond. Nadieh kan je leren signalen die je hond geeft te lezen en kijkt per situatie en per persoon/hond welke aanpak het beste zal werken.

Ze is heel creatief en toont je verschillende tips en oefeningen om toe te passen. Ze heeft een sprankelende persoonlijkheid en haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Duidelijk iemand met passie voor haar vak.

Als je nog twijfelt, doe het! Je leert er enorm veel van en kunt zo werken aan een harmonieuze band met je hond 🤩

snuffeltuin advies

Al een tijdje volg ik Nadieh op Facebook en instagram. De artikelen die ze schrijft zijn een inspiratiebron voor mij om met mijn drukke puber vizsla aan de gang te gaan. Zo ook met haar artikel over de snuffeltuinen.

Ondanks dat ik geen tuin heb, wou ik het toch proberen en besloot ik om de veldjes waar we normaal gesproken met enige vaart bij langs lopen richting het bos, om deze nu eens goed onder de loep te nemen. Met een 10 meter lijn aan haar tuig krijgt ze alle tijd om het veld helemaal te bespeuren.

De eerste keer keek ze me aan, wat gaan we doen baasje, maar door mijn rust en de stimulatie van het snuffelen door enkele brokjes in het gras te gooien was het hek van de dam. Zodra we nu aankomen bij een veldje en de lange lijn gaat aan het tuig, begint ze gelijk heel geconcentreerd al kwispelend het hele veldje af te speuren.

Zij bepaalt waar we heen gaan en zij bepaalt ook hoe lang ze nodig heeft voor een veldje. Daarna loopt ze als een mak schaap met me mee naar huis. Prikkels waar ze normaal altijd erg alert en soms gespannen van wordt krijgen geen aandacht meer.

En thuis valt ze gelijk als een blok in slaap.
Echt een aanrader voor iedereen! Stilstaan betekent voor ons in dit geval ook vooruitgang!

Dankjewel Nadieh voor de fijne artikelen!

Twee vechtende reuen

Nadieh heeft ons goede tips gegeven om te werken aan de relatie tussen onze reutjes. Dit gaat nu prima. We kunnen altijd bij haar terecht mochten we vragen hebben, super fijn! Top werk!!

Onrustig bij bezoek

Nadieh heeft ons geholpen met onze Boets. Boets is veel meer relaxed en gedraagt zich met bezoek veel rustiger.

We blijven oefenen met haar gedrag wanneer de deurbel gaat en Nadieh heeft ons daarvoor verschillende tips en trucks gegeven, dus daar gaan we mee aan de slag. Een consult aan huis is een aanrader voor elke hondenliefhebber!

Zware verlatingsangst

Nadieh heeft Billie en mij fantastisch geholpen. Billie had hele erge verlatingsangst door verschillende gebeurtenissen. Nadieh heeft een plan opgesteld, waar we meteen mee zijn begonnen.

Billie bleek toch meer ondersteuning nodig te hebben, we hebben verschillende dingen geprobeerd. Nadieh heeft geholpen om de juiste oplossing te vinden.
Dus: als je hebt gekozen voor je hond, geef de moed dan vooral niet op en blijf zoeken totdat je de juiste oplossing hebt gevonden. Het is zeker de moeite waard!

Sommige honden hebben net wat meer tijd nodig. Iedere hond is uniek en heeft net zoals een mens z’n eigen behoeften. Ga ervoor!

Dank je wel Nadieh voor al je hulp en steun! Je bent geweldig! 🙏

Leren door de artikelen die Nadieh Schrijft

Ik lees regelmatig de verhalen van Lighttown Dogs en pas deze in de praktijk toe. Ook het verhaal ‘is de keuze reuze?’ ben ik toe gaan passen. Ik loop iedere dag twee keer een uur verschillende routes naast de regelmatige plasbeurten; niet alleen omdat ik mijn honden de beweging wil geven maar ook omdat ik graag buiten ben en wandel.

Vanmorgen ben ik voor de afwisseling de eigen keuzeroute gaan lopen. Verwachtend dat ik heel lang weg zou zijn en een gigantische afstand zou gaan lopen. Nu ben ik ook een uur weg maar qua afstand is dit de kleinste route. Soms staan zij echt 10 minuten op één plek alleen maar te snuffelen. Maar met deze kleine keuzeroute zijn beide helemaal rustig en uitgeteld.

Bedankt voor deze superfijne verhalen/lessen die ik mag lezen. Met vriendelijke groet Consuela van de Wijngaard

Al het gedrag waar we tegenaan liepen is nu weg

Eigenlijk zou ik iedereen die een hond heeft in de regio Eindhoven aanraden om een afspraak met Nadieh te maken. Zij heeft ons zo ontzettend goed geholpen met onze lieve vriend Taco de Jack Russell. Hij toonde gedrag waar wij niet blij mee waren, maar nadat Nadieh was langs gekomen is dat gedrag helemaal verdwenen.

Naast dat heeft zij nog zo veel meer tips gegeven waardoor wij echt weer onze lieve vriend terug kregen zoals wij hem kende. Daarna heb ik nog meerdere malen contact gezocht met vragen over Taco en Nadieh heeft altijd veel tijd genomen om uitgebreid te antwoorden. Dit was zo fijn!!

Daarnaast geeft Nadieh je helemaal niet het gevoel dat je het verkeerd doet, maar kijkt zij echt met je mee en geeft super fijne tips. Helaas hebben wij tot het moeilijke besluit moeten komen om een ander gezinnetje voor Taco te vinden. Zelfs toen heeft zij ons geholpen met tips en emotionele steun!

Nadieh heeft zo veel meer gegeven dan je eigenlijk zou verwachten van een consult!! Ben haar enorm dankbaar en vind haar echt een aanrader!!

Dankbaar voor de hulp

Inmiddels maken wij nu ongeveer 3 maanden gebruik van de enthousiasme van Nadieh en haar tips. Wij hebben haar hulp ingeschakeld voor Dallas, onze Amerikaanse Bully XL reu die bij ons is komen wonen toen hij 8 maanden oud was. In zijn (kort) leventje heeft hij niet de consequente opvoeding gekregen en tevens, voor ons onbekende, diverse negatieve gebeurtenissen meegemaakt.

Door de uitgebreide uitleg en tips van Nadieh zijn wij nu al in staat om de lichaamstaal van Dallas stap voor stap beter te begrijpen. Hierdoor hebben wij zijn overvolle stressemmer langzaam leger kunnen gooien en zagen Dallas dan ook positief enorm veranderen!
Naast Dallas hebben wij nog een Amerikaans Stafford teefje Kyra bij ons wonen van nu 4,5 jaar. Helaas is Kyra 2 jaar geleden op oudejaarsdag bekogeld met vuurwerk (lichtflitsen van een romeinse kaars). Voor Kyra is het begin van 2019 dan ook enorm stressvol geweest (lip likken, hijgen, geen rust etc.).

Dankzij Nadieh zijn wij overgehaald om bepaalde medicatie te gebruiken welke de angst remt. Dit heeft Kyra erg geholpen, op sommige momenten heeft ze haar rust kunnen vinden en dan ook lekker geslapen en heeft ze samen met Dallas kunnen genieten van lekkere verrijkingen. Naast de medicatie hebben wij ook op advies een aantal hersenwerkjes met ze gedaan.


Wij zijn Nadieh enorm dankbaar. Door haar hebben een droom van ons kunnen verwezenlijken, het opvangen van een herplaatser met een rugzak. We zijn het jaar 2020 met een frisse start kunnen beginnen zonder de paniek in de ogen van onze woefjes.
Nadieh, je bent een enthousiaste en lieve topper!!

Uitvallen naar andere reuen

Nadieh is een topper! Onze American Bully King viel erg uit naar andere reuen, nadat hij zelf een aantal keer aangevallen en gebeten was door andere reuen. Dit was ontzettend lastig voor ons omdat hij in huis onwijze knuffelkont is, maar veel mensen dus een verkeerd beeld van hem hebben, mede door zijn ras.

Door een hoop mensen werd ons aangeraden King te laten castreren. Omdat ik hier zelf erg over twijfelde en er niet achter stond ben ik verder gaan kijken. Ik volgde Nadieh al een tijdje, en na een hoop verhalen gelezen te hebben van haar heb ik haar gebeld.

Na zo’n uur met Nadieh gesproken te hebben, alles te hebben verteld over King kreeg ik al erg goed advies, en een heel fijn vertrouwd gevoel. We hebben toen een afspraak gemaakt zodat ze bij ons langs kon komen om King eens te observeren en een behandelplan op te stellen.

Omdat ik zelf niet meer zo fijn kon wandelen in de woonwijk, bang om andere honden tegen te komen waartegen King zou uitvallen, (dit deed hij uit onzekerheid), en ik hem met moeite tegen kan houden, (King weegt 60kg), raadde Nadieh ons aan om ergens te gaan wandelen waar we geen andere honden tegen zouden komen.

Vanaf dat moment rijden we een aantal keer per dag met de auto naar de polder, waar King heerlijk los kan rennen over de weilanden, zonder stress. We doen hier op aanraden van Nadieh zoekspelletjes, en trainen met hem. Dit is zo ontspannend voor hem, hij haalt zoveel meer voldoening uit de wandeling doordat hij lekker kan rennen, ipv aan een korte lijn langs ons te lopen en constant gefocust te zijn of hij niets tegen kwam. King is nu zoveel meer ontspannen, dit is zo fijn om te zien!

Na een 2e afspraak met Nadieh zijn we nu lekker aan het trainen om heel voorzichtig weer andere honden op gepaste afstand te kunnen passeren. Dit gaat onwijs goed. Ook in huis en in de tuin doen we veel hersenwerkjes met hem. We zien dat hij nu nog zoveel gelukkiger is!

Wij zijn zo ontzettend blij met de hulp van Nadieh! Ze is echt een topper, en zo’n lief mens! Ook hoe ze met King omging, echt super!❤️

Aandacht afdwingen

Nadieh heeft zo’n passie voor wat ze doet. Neemt uitgebreid de tijd voor jou en je hondenkind en heeft zoveel tips en tricks om te delen. Yoshi en ik zijn er nog niet en we hebben nog wat winst te behalen. maar we zijn al een heel eind op de goede weg dankzij Lighttown Dogs. Ik kan nog steeds altijd appen al ik ergens tegenaan loop. haar betrokkenheid is 10/10. ik zou iedereen Lighttown Dogs aanbevelen.

Ik kon Buzz niet meer houden aan de lijn

Wij zijn bij Nadieh terecht gekomen omdat onze hond Buzz uitviel naar andere honden en ik hem daardoor niet goed meer uit durfde te laten. Nadieh is twee keer bij ons langs geweest en inmiddels is Buzz veel relaxter en kan ik hem beter begeleiden tijdens het wandelen.

Ze heeft super veel goeie tips die je kan inzetten en dat allemaal op een positieve manier. Wij maken nog steeds elke dag een decrompressiewandeling in het bos en de hondjes geniet er echt van en ik ook! Dus echt een aanrader om Nadieh in te schakelen want ze is super lief en heeft veel verstand van honden!

Braga beet mij en we wilde haar herplaatsen

Ik ben super blij met de hulp van nadieh. Braga is ons eerste hondje. En waar we dachten wel te weten wat we deden, wisten we eigenlijk niks. Ik was heel onzeker en snel bang dat ik alles verkeerd deed.

Braga beet mij heel erg. Nadieh is langs geweest en zag meteen heel veel signalen, die ze mij dan ook meteen uit heeft gelegd. Nadieh dacht ook dat braga heel veel onrust voelde en pijn had. Na een hoop onderzoek bleek dat ze inderdaad een spastische darm had, dit had ik zonder nadieh waarschijnlijk lang niet geweten.

Ik heb haar ontzettend vaak gebeld of geappt uit angst of onzekerheid. En keer op keer nam ze de tijd om te luisteren naar me en mij gerust te stellen. En had ze t geduld om gewoon een uur te bellen als dit nodig was. Zelfs in het weekend nam ze de tijd voor mij. Door nadieh ben ik braga veel beter gaan begrijpen en haar signalen beter leren zien en begrijpen. We stonden op het punt haar weg te doen omdat we hopeloos waren.

Nu hebben we een hondje met veel meer rust in haar lijf. Die veel gelukkiger is. Ze bijt mij niet meer en we hebben echt een beste vriendje voor het leven. Iedere dag als we thuiskomen komt ze even knuffelen. En het liefst komt ze lekker tegen mij of mijn partner aanliggen op de bank. Dit hadden we een jaar geleden nooit zo gedacht.

We zijn er nog niet maar we komen er wel! En ik ben echt blij dat nadieh ons geholpen heeft. we hebben na ons 1e gesprek nog een jaar lang telefonisch contact gehad. En ook nu als ik toch nog ergens tegen aanloop staat ze klaar om te helpen. Ze heeft een hart voor de hondjes en de baasjes en weet echt wat ze doet. Dankjewel nadieh ❤

Schreeuwen uit angst wanneer hij alleen moest zijn.

Onze chihuahua Bentley is heel erg onzeker en heeft last van verlatingsangst hij kan niet alleen blijven… 🐶

Wij hebben Nadieh laten komen om hier een oplossing voor te vinden en eraan te werken, zodat wij af en toe eens een paar uurtjes met een gerust hart weg kunnen..

Vandaag is Bentley voor de eerste keer 45min alleen gebleven en heeft geen kik gegeven! IK BEN TROTS! 😍

Thanks Nadieh ❤️

Heftig reageren en als een stuiterbal heen en weer springen

Onze Guus was erg onzeker en reageerde daardoor heftig met springen naar bezoek en passanten. Met advies van Nadieh zijn we nu op de goede weg en zijn weer vol vertrouwen! Veel dank 🙏

Rust tijdens het wandelen buiten

Wij hebben Nadieh om hulp gevraagd voor onze knappe herplaatser Johnny. Na 1,5 jaar veel oefenen en trainen bleven er dingen waar we tegenaan liepen dus besloten we hulp in te schakelen. Nadieh is een geweldige vrouw die op een hele natuurlijke rustige manier kijkt naar wat het beste is voor Johnny en altijd voor ons klaarstaat.

Ook via whatsapp als we tussendoor een vraag hebben. Ik heb geen seconde spijt dat we contact met haar hebben opgenomen. Er zijn al flinke stappen gemaakt en ik heb er alle vertrouwen in dat het ons gaat lukken samen.

Heel erg angstig op straat

Wij zijn met onze hond Sandy in begeleiding bij Nadieh. Sandy is angstig en dat uit zich in gedrag. Nadieh heeft veel kennis in huis en een plan op maat voor ons gemaakt. Als ik met vragen zit krijg ik snel een reactie via de app.

Super fijn! Wat me ook aanspreekt is dat er gekeken wordt naar de emotie achter gedrag, wat helpt om je hond beter te begrijpen. Hierdoor werk je aan oplossingen op de lange termijn. Ook de artikelen zijn erg interessant en leren we weer van. Onze Sandy is er nog lang niet maar we merken zeker verbetering! Nadieh bedankt en tot snel weer!

Puppycoaching voor zeer angstige adoptie pup Elsa

Even voorstellen : onze pup heet Elsa, zij was een zwerfhond in Italie , haar ras is niet bekend maar heeft de kenmerken  van een Maremma en is nu 7 maanden oud. Zij is 7 weken geleden vanuit een asiel in italie naar ons toegekomen en heeft hier haar thuis gevonden. Zij was zeer angstig , bang van mensen , bang van andere honden, bang om op straat te komen en zelfs bang van Mary en mij.  Kortom , het emmertje met nare ervaringen was nogal snel vol.


Kortom had totaal geen zelfvertrouwen , een zielig bibberend hondje
.
Gelukkig hebben we Nadieh bereid kunnen vinden om ons te helpen om onze Elsa meer zelfvertrouwen en vertrouwen in ons te geven,  zodat wij samen vele fijne jaren kunnen beleven. Nadieh heeft ons zeer goed op weg geholpen.  Een maand tijd met 5 sessies heeft zij ons gecoached.


Allereerst was het belangrijk dat de baasjes een goed inzicht in het het gedrag van een hond kregen.
Zij gaf ons hiervoor helder uitleg en gaf tips als bijdrage en naslagwerk om dat inzicht te kunnen krijgen .
Vervolgens gaf zij aan hoe te handelen in geval onze Elsa in bedreigende situaties komt , waardoor zij angstig en vluchtgedrag vertoont.


Een les werd besteed aan het snuffelen . Een belangrijk onderdeel van het gedrag van een hond ,vooral voor een puppy.  Het betekent hersenwerk waarmee het zelfvertrouwen groeit.Een niet onbelangrijk punt was dat Mary en ik onze Elsa zoveel mogelijk de regie over haar eigen leven moeten geven zodat uiteindelijk een goed teamwork tussen de baasjes en Elsa plaats vindt.


Het resultaat vinden Mary en ik verbluffend.  Al snel nam het zelfvertrouwen toe. Angstige momenten zijn sterk afgenomen en zij toont steeds meer aanhankelijkheid naar ons toe en naar mensen om ons heen. Ook Nadieh en Elsa zijn beste maatjes geworden .
 Wij zijn een hecht team geworden !!!!

Met dank aan Nadieh !!!!!

Puppycoaching voor Molly

Wij zijn heel blij dat we Nadieh in de arm hebben genomen!
Met een goede begeleiding en een goed gevoel over wat de pup en de begeleider nodig hebben krijg je handvatten voor de rest van het leven van je trouwe viervoeter😍Ik heb er zelf ook enorm veel van geleerd!
Bedankt Nadieh!

Puppycoaching voor Santo

Nadieh is de beste honden- en puppycoach die er is! Ze heeft groot aandeel gehad in de opvoeding van mijn Santo en daar hebben we tot op de dag van vandaag nog profijt van. Maar ook voor honden die van jongs af aan niet meteen goed opgevoed zijn doet Nadieh wonderen. Ik ben erg blij met haar in mijn “dierenfamilie” 🐾

Zeer neurotisch gedrag en geen rust kunnen vinden

Ja, waar zal ik beginnen. Ik heb zelf een mechelse herder, die bij haar vorige baas is verwaarloosd, ze heeft behoorlijk wat problemen maar wel mijn maatje! Dankzij alle hulp van Nadieh kan ik mijn herder de rust geven die ze nodig heeft en weet ik precies hoe ik met bepaalde situaties om moet gaan.

Dit heeft mij zo ontzettend geholpen. Je merkt dat Nadieh haar werk met zoveel passie doet, en dat maakt het zo mooi. Nadieh, ik wil je bedanken voor al je hulp, want dit heeft mij en mijn herder zo goed geholpen! Dus echt, ga zo vooral door want de dieren en baasjes kunnen jou niet missen 😘💕

Collega’s onder elkaar

Nadieh is een heel fijne collega en gedragsdeskundige. Ze heeft van haar passie haar werk gemaakt en dat is te zien.
Daarnaast is ze ook heel collegiaal. Iets wat heel fijn is in dit vak.
Als je op zoek bent naar begeleiding voor jouw hond dan is zij zeker d

Puppycoaching voor Coco

Nadieh van Lighttown Dogs is top! In 5 puppycoachingsessies aan huis heb ik ontzettend veel geleerd over mijn ruwharige dwergteckel CoCo. Ik raad Nadieh van harte aan, ze is niet alleen een enorme dierenliefhebster, maar ook een mensen-mens.

Iets dat onoverkomelijk leek, toch goed aanpakken

Nadieh is een fijne vrouw met zeer veel kennis over het gedrag van honden. Ze legt ook goed uit waarom een bepaalde aanpak nodig is, vanuit de beleving van de hond. Dan valt het kwartje als baasje en kan iets dat echt onoverkomelijk leek, toch goed aangepakt worden.

Ze onderscheidt zich, wat mij betreft, van vele andere gedragsdeskundigen, door haar kennis, haar liefde voor dieren (zeker niet enkel honden), haar deskundige aanpak, op maat van de hond, maar óók van het baasje. Er is geen all-in-one oplossing voor elke hond. Dat maakt dit geen evident beroep.

Maar ze is enthousiast en je krijgt meteen zin om er in te vliegen en resultaten te boeken. Een echte aanrader! Als je twijfelt, gewoon doen! Hier ga je geen spijt van krijgen. 

Van Extreem uitvallen aan de lijn naar samen prettig wandelen

Ik ben heel goed geholpen door Nadieh! Wandelen met mijn hond Lou was niet meer fijn, veel overprikkeling en lou viel vaak (heftig) uit naar andere honden.

Door middel van eenvoudige en heldere tips heeft Nadieh me laten zien welke begeleiding bij Lou past en hoe ik leiding kan nemen tijdens het wandelen. Na een paar weken leek Lou wel een andere hond! Het was een hele positieve ervaring!

Overprikkelde Hond maakt mooie stappen

Nadieh straalt haar liefde en passie voor honden uit!
Ze is enthousiast en zit vol met bruikbare ideeën en tips. Loena is een snel overprikkeld en onzekere hond in deze grote “boze” wereld.

Maar met Nadieh haar adviezen zie ik, met babystapjes, het vertrouwen van Loena groeien. Langzaamaan komt ze weer met d’r neus op de grond….
Thnx Nadieh🐾💕🐾

Bezoek werd besprongen

Nadieh is op bezoek geweest omdat Lot bezoek heel spannend vind, ze vond de mix van de rassen waar Lot mee gekruist is ook wel bijzonder, en daardoor heeft ze ook heel veel temperament en energie, we hebben heel veel fijne tips gekregen,

waar we meteen mee aan de slag zijn gegaan, en het was na een paar dagen al een verschil, en ik moet zeggen dat het ook een snelle leerling is, en het is zo fijn om te zien dat ze haar rust nu ook neemt, Het is echt de moeite waard, Nadieh, bedankt, je bent ‘ Kei Goed ‘ ! Groetjes

Hulp in West-Africa

Helemaal vanuit the Gambia, West Africa zocht ik een goede gedragsdeskundige. Hier zijn die niet te vinden maar via Facebook zag ik regelmatig posts van Lighttown Dogs.Omdat Nadiehs manier van werken erg aansluit op mijn visie besloot ik haar te contacten voor begeleiding voor mijn mastiff Boetie.

Boetie heeft een verleden van ernstig trauma en verwaarlozing en was vaak erg onstuimig en onrustig.Door Nadieh heb ik weer goed leren kijken en luisteren naar mijn hond. N skill die er een beetje op de achtergrond was geraakt bij de zorg voor fosters en rescues: je eigen honden redden zich wel 😁Boetie blijkt, net als ik snel overprikkeld en de ‘standaard’ wandelgewoontes, regelmaat en rust bleken hier wat anders te liggen. Hierdoor versterkten we snel elkaars onrust.Maar na begeleiding van Nadieh kan ik nu bijvoorbeeld met een gerust gemoed een wandeling overslaan.

Omdat daar dan een andere activiteit tegenover kan staan.Met drie honden is het heerlijk om te zien dat wat ik van Nadieh voor Boetie ‘geleerd’ heb ook weer toepasbaar kan zijn op de rest van mijn roedel én advies voor andere rescues en herplaatsers.Kijken naar de persoonlijkheid van de hond, je daaraan aan kunnen passen zonder gevoel van falen maar juist met een teamwork gevoel, dat is prachtig en daar ben ik Nadieh heel erg dankbaar voor.

Voorbereiden op de komst van een baby

Over een half jaartje word ik mama van mijn eerste wondertje en ik was een beetje bezorgd hoe dat voor mijn honden zou gaan zijn. Het is nogal een grote verandering in ons huishouden. En hoewel ik zelf al jaren met honden werk, heb ik toch de hulp van Nadieh ingeschakeld, omdat ik de overgang van de huidige situatie, naar ons leven straks met een kindje, zo goed mogelijk wil voorbereiden.

Het is voor mijn lieverdjes natuurlijk een enorme verandering die staat te gebeuren (en nu al gaande is door de zwangerschap) en voor mij is deze situatie ook nieuw, dus ik heb Nadieh gevraagd om langs te komen. Nadieh heeft me super fijne tips gegeven over hoe ik de honden alvast kan voorbereiden, maar ook over hoe straks alles te regelen als de kleine er is. Ik weet nu zeker dat ik ervoor kan zorgen dat de komst van een “mensenkindje” ook voor mijn honden heel leuk en prettig gaat zijn. Dankjewel Nadieh!

De hond leren in een fietskar te blijven zitten

Enige tijd geleden heb ik Nadieh benaderd voor advies. Ik was al even bezig met het aanwennen van de wandelkar, maar op een bepaald punt liep het een beetje vast. Soms staar je je ergens blind op en dan is het heel fijn als een ander met je meedenkt! Zonder wielen was de kar geen probleem, maar zodra de wielen eronder gingen veranderde de kar in een monster en was-ie héél spannend.

Ik heb haar voorgelegd wat het probleem was en wat mijn doel was met de kar. Aan de hand daarvan heeft ze me tips gegeven om de kar goed te kunnen aanwennen zodat mijn hond er een positieve associatie mee zou hebben. We zijn direct aan de slag gegaan! Tussentijds gaf ik haar wat updates en ook dan kreeg ik tips toegereikt en benadrukte ze dingen die goed gingen (juiste timing met belonen etc.)Het resultaat mag er zijn! De kar is mee op wandeling geweest en mijn hond stapte er zonder moeite in en uit. Mijn andere hond vindt het nog een stuk spannender, dus voor haar zijn de stapjes een stuk kleiner. Maar ook met haar blijven we rustig oefenen met de tips die we van Nadieh hebben gekregen! 🐾

Onzekere hond die snel overprikkeld was

Precies een jaar geleden hebben wij een Amerikaanse stafford overgenomen van een kennis. De reden was verwachte problemen met andere honden in het gezin.We kregen een trouwe, maar onzekere hond, die snel overprikkeld raakte en dat uitte door vrijwel continu waaks te zijn.Na lang zoeken hebben we Nadieh benaderd als gedragstherapeute om samen met ons aan de slag te gaan.

De beste keus die we hebben kunnen maken. Onze lieve Thanos is een lieve krachtpatser geworden door haar visie. Ik zou iedere honden eigenaar adviseren om eens te een gesprek aan te gaan met Nadieh. Of het nou gaat om een probleemgeval of om finetuning, ze levert maatwerk. Onwijs bedankt Nadieh!

Puppycoaching op maat

k heb een pomeranian pup genaamd Pablo en hij is nogal ondeugend en eigenwijs. Ik heb echt veel geleerd en hoe ik het beste met mijn pup om kon gaan! Pablo luisterd echt super goed en krijg ook vele complimenten hierover. Heel erg bedankt nadieh zonder jou was dat niet gelukt!

Uitvallen aan de lijn en naar het bezoek

Een aantal maanden geleden Nadieh benaderd omdat onze hond Boaz uit valt aan de lijn en wanneer er voor hem vreemd bezoek komt. Nadieh heeft voor ons een plan op maat gemaakt en zijn we samen aan de slag gegaan hoe we het voor Boaz zo prettig mogelijk kunnen maken.

Wij zijn Boaz beter leren begrijpen en kunnen hem nu lezen hoe hij zich voelt.Doordat wij deze behandeling/cursus bij Nadieh hebben gevolgd ervaren wij het wandelen weer als iets leuks, ook zien we dat Boaz hierdoor prettiger in zijn vel zit. Wanneer er zich weer problemen gaan voor doen zullen wij Nadieh zeker weer gaan benaderen! Bedankt voor de leerzame lessen en de hulp zodat Boaz weer beter in zijn vel zit! 😘

Leerzame puppylessen voor Baci

De eerste 5 weken met onze labrador puppy Baci de puppycoaching met Nadieh gedaan. Iedere week leuke dingen gedaan met Baci, onder andere snuffelen, wandelen en puppygym. Daarnaast kregen wij als baasjes veel nuttige info!

Ook is Nadieh altijd een hele fijne hulplijn die altijd snel reageert op momenten dat je hetzelf even niet meer weet. Kortom; Voor de pup een feestje voor de baasjes super leerzaam!

Life skills voor Guus en zijn begeleiders

We hebben bij Nadieh de puppy training gevolgd met onze hond Alex. Er kwamen diverse handelingen aan bod zoals bijvoorbeeld; Lichaamstaal begrijpen, wandelen met een pup, zindelijkheid, hond alleen leren blijven en spelletjes met een pup. Allemaal dagelijkse dingen waar we erg veel aan hebben.

Van de behandelde onderwerpen hebben we ook handouts gekregen, zo kunnen we alle info altijd nog eens lezen. Uiteraard willen we onze hond netjes opvoeden en een goede band met hem krijgen, de zeer hondvriendelijke werkwijze van Nadieh past hier precies bij. Dank je wel Nadieh voor de fijne en leerzame training!

Het vertrouwen in Rex terug gevonden en een sterke band

Door lighttown Dogs hebben we het vertrouwen in onze duitse herder Rex weer terug gekregen! Rex zijn stressemmer zat zo vol dat hij voor ons onvoorspelbaar gedrag liet zien. Omdat hij zo’n heftig gedrag liet zien en omdat we al hulp hadden gehad van een gedragstherapeut, hebben we overwogen om Rex te herplaatsen. We voelde ons niet meer veilig in ons eigen huis. We kwamen bij Lightown doggs uit.

Vanaf het eerste moment voelde het goed en straalde Nadieh zoveel vertrouwen en positiviteit uit wat ons enthousiast heeft gemaakt om het nog een kans te geven. We zijn zo blij en dankbaar deze kans te hebben gekregen. We hebben het vertrouwen in Rex weer terug gekregen en daarnaast zoveel geleerd! Het gaat zoveel beter met Rex! Voor ons is het ook heel waardevol dat we altijd bij Nadieh terecht kunnen!Dankjewel Nadieh🙏🤎

Noa weer stress vrij

Onze Noa is een heel gevoelig hondje met een overlopende stressemmer. Ik heb veel informatie verzameld en zo ben ik bij Nadieh terecht gekomen. Op een leuke en leerzame manier je hond stress vrij maken is dan ook grotendeels gelukt. Noa zal altijd gevoelig blijven, maar met Nadieh’s tips is het zeker hendelbaar.

Als wij in Februari 2021 hopelijk een pup erbij krijgen zal Nadieh zeker de puppy coaching doen.ik kan iedereen aanraden om haar hulp in te roepen bij problemen of opvoeding van je hond.

Begeleiding op maat bij adoptie uit het buitenland

Mik woont sinds een half jaartje bij ons en komt uit Griekenland. Hij is heel lief maar hij viel uit naar andere mensen en honden. Daar moest aan gewerkt worden en uiteindelijk kwamen we uit bij Nadieh. Toen ze de eerste keer bij ons thuis kwam vond Mik het allemaal heel spannend maar hij had duidelijk een klik met Nadieh en wij ook. De tijd vloog om en ons hoofd liep over van alle info die we kregen.

We hadden er een super goed gevoel bij en zijn dan ook meteen aan de slag gegaan met Mik. Hij en wij zijn met stappen vooruit gegaan en begrijpen elkaar nu veel beter. Afgelopen dinsdag het vervolg consult gehad en zijn we gaan wandelen. Dat is wat Mik het liefste doet, ik was altijd onzeker om met hem te lopen maar nu ben ik na alle tips van Nadieh al zekerder en genieten we samen van het wandelen.

Ik weet niet hoe het gelopen was als Nadieh ons niet had geholpen maar we zijn haar heel dankbaar voor wat we bereikt hebben met Mik en we geven haar een dikke 10!! Nogmaals bedankt voor alles!

Advies op maat en e-book

Nadieh Cuijten van Lighttown Dogs is zeer professioneel en kundig en een inspiratie voor velen. Haar enthousiasme straalt overal van af, waardoor zij veel positieve energie op anderen overbrengt! Recent heb ik haar e-book gelezen, welke me enorm heeft geholpen. Praktische, makkelijk toepasbare tips en adviezen. We zijn meteen aan de slag gegaan! Los daarvan is het gewoon ontzettend leuk om te lezen. Op een zaterdag of zondag, als je wat extra tijd hebt pak je het e-book er weer even bij; genoeg leuke dingen te doen!

Van verlatingsangst naar alleen chille in huis

Via via heb ik vernomen dat Nadieh een super goede hondengedragsdeskundige is, ik ben haar toen gelijk gaan volgen en alles was erg leerzaam. We hebben Nadieh voor onze boxer Jady gevraagd zij had erg veel last van onrust en verlatingsangst als wij van huis gingen. Ik heb op korte termijn een afspraak met Nadieh kunnen inplannen en ze is direct langsgekomen bij ons thuis.

Nadieh heeft echt de tijd genomen op deze dag en alles bekeken/uitgelegd.
Naar aanleiding van deze dag heeft ze echt een super stappenplan op maat voor Jady opgesteld en ons ook door verwezen naar Roos Koeter (Ostepathie) en Colette Frankort (Natuurtalent), Nadieh merkte meteen op dat Jady onrust in haar lijfje had dit werd daar ook gelijk bevestigd.


Nu een aantal weken verder ‘chilt’ Jady m helemaal als wij van huis zijn en is het allemaal rustig in haar lijfje! Echt een gelukkige blije hond.
Nadieh heeft mij echt geïnspireerd en ben super blij dat we haar gevraagd hebben.
Voor iedereen die opzoek is naar een goede gedragsdeskundige, twijfel niet, schakel Nadieh Cuijten in! @vanhakjestotpoepzakjes Heel erg bedankt voor alles, ook Namens Jady.

Twee vechtende honden in èèn huishouden

Nadieh, wat zijn wij blij, dat wij in contact zijn gekomen met jou! Waar het voor ons onmogelijk leek onze honden weer ooit bij elkaar te laten, is het toch gelukt .De basis is gelegd en wij gaan vol vreugde door met trainen. Daarnaast heeft onze stuiterbal van bijna 3, die altijd achter hazen, herten en alles wat beweegt aan zit, op attentiesignaal leren luisteren. Want ook jachthonden kunnen luisteren 😉. Heel erg bedankt Nadieh voor al je hulp, ook veel liefs van Bruce & Bolke.

Opvoeden van een groot en sterk ras met kinderen in huis

Als eerste hebben wij de puppiecursus samen met Nadieh gedaan! Dit beviel ons zo goed dat we daarna de pubercursus met ons Noortje ook bij haar hebben gedaan.Ze kijkt met een frisse blik op hoe jij en je hond samen werken. Ook nam ze de tijd om onze kinderen goed te betrekken bij beide cursussen, wat wij heel belangrijk vinden. Zeker omdat onze “kleine” pup al 50 kilo weegt met 8 maanden.Haar passie en expertise straalt ook af van de cursussen en hoe ze omgaat met de dieren. Ook al heb je jaren ervaring met dieren dan nog is iedere pup en hond uniek en raden wij iedereen aan om een cursus te volgen zoals Nadieh ze neerzet.

Een flinke rugzak en uitvallen aan de lijn en naar bezoek

Lieve Nadieh, Wat zijn wij blij dat we contact hebben gezocht met jou! Jouw kennis en manier van werken is goud!!Hazel was erg onzeker… en ook het nodige meegemaakt in haar leven. Ik werd daar ook wat onzeker van. Maar jij hebt mij een bevestiging gegeven dat ik naar mijn gevoel moet luisteren… en naar Hazel natuurlijk. We zijn nu volop aan het oefenen met de leuke “opdrachten” en het werpt meteen zijn vruchten af!! Ongelofelijk hoe snel ik verandering zag bij Hazel!!Ze is nu al zo veel blijer/ zekerder.. En ik ook! Ontzettend bedankt!!! Ik kan je aan iedereen aanbevelen! Liefs Marieke en Hazel

Van een zwaar verleden met vechten, geluidenangst en niet alleen kunnen zijn naar rust

Inmiddels is onze favoriete viervoeter zo’n 8 maanden bij ons. Toen hij bijna negen was adopteerden we hem uit het hoge noorden, waar hij een dramatische tijd achter de rug had. 3 baasjes, gevechten en een zware verwonding verder, kwam hij in het zonnige zuiden terecht.

Met andere honden overweg is nog steeds een hele spannende, maar het geluid van de tv, loslopen én alleen thuisblijven gaan ontzettend goed. Dankjewel Nadieh, voor je hulp, geduld en mooie raad.

Van onrust met wandelen en bij bezoek naar precies weten wat je kunt doen en een happy doggy

hoi Nadieh, wat zijn wij blij dat we in contact zijn gekomen met jou. Onze hond heeft veel meer rust nu, nu kunnen we de dingen herkennen en met jou tips werkt het gewoon!!! onze hond pikt het heel snel op. en zoals je zei nu gaan we de puntjes op de i zetten, Dank je wel dat je ons wilde helpen!!! liefs wendy

Rustig in de auto en een blijere meer ontspannen hond met oliën en edelstenen

Via via ben ik terecht gekomen op de pagina van Nadieh. Onze hond is erg onzeker en ervaart de wereld om haar heen niet als prettig. Zij is in huis ook erg alert op alles wat er buiten gebeurd.

Na het lezen over de edelstenen en de etherische olie dacht ik dit ga ik bestellen.

De bestelling was snel in huis en ik heb gelijk de edelsteen aan haar halsband vast gemaakt. Ik heb een beetje olie op haar pootjes gesmeerd en een knuffel steen bij haar favoriete plekje neer gelegd. Binnen zeer korte tijd zag ik haar al meer ontspannen liggen in haar mand. Aan haar houding kon ik zien dat ze echt tot rust kwam. De volgende dag met wandelen kreeg ik van diverse mensen te horen als die aan kwamen lopen: ze blaft niet.

In de auto was zij ook veel meer ontspannen. Ze ging rustig liggen ipv op en neer. Zij moest echt in de bench want anders zat ze overal. Nu konden wij het deurtje gewoon open laten. Ik heb haar nog nooit zo hard horen snurken dus eindelijk komt er eens rust in haar lijfje. Ook op het terras of in een restaurant gaat ze nu heerlijk ontspannen liggen ipv alles in de gaten houden. Ik had dit jaren eerder moeten weten. In alles merk ik nu al na 3 dagen dat ik een hele andere hond heb. Liefs Anouska

Van niet luistren naar in verbinding en teamwork

Ik ben heel blij dat ik in contact ben gekomen met Nadieh! Ik heb een Stafford x pitbull die in het bos liever achter konijnen aan ging dan luisteren. Ik heb hierbij heel veel tips gekregen van Nadieh, ze legt alles heel duidelijk uit en omdat het veel stof was kreeg ik de dag erna alles nog uitgewerkt in de mail! Elke dag word er geoefend en het gaat steeds beter! Nogmaals bedankt !! ♥️

Uitvallen naar auto’s

Dankjewel Nadieh! Jouw tips en oefeningen brengen Lola vertrouwen en plezier. En hebben mij geleerd om op een andere manier Lola’s gedrag te observeren en te reageren.